1) Mereno je 3 puta Mastech multimetrom MAS830L koji je kupljen dan pre bas za svrhu merenja napona u vezi problema koji imam. Jeste da je to jeftin unimer ali su sva 3 merenja bila ista +-1V i pokazala da L1 ima nesto manji napon od L2 i L3. Racunam da je greska merenja je uvek ista i da se javlja i na L2 i na L3.
2) Merenja su izvrsena u razmaku od po 2-3 sata, ujutru u podne i predvece, sve isti rezultati.
3) U trenutku merenja ukljucen je bio samo frizider koji je povezan na L1 i mozda 2 LED sijalice, nista vise od toga.
Razlog zasto sam uopste i kupio unimer je da bi izmerio napon jer mi sijalice blinkaju. Nije u pitanju jedna sijalica, u pitanju su sve sijalice. Blinkanje se ne desava kada se ukljuci veci potrosasc (bojler), dakle nije prouzrokovano trenutnim povlacenjem vece struje, blinkaju i kada su samo sijalice upaljene. Desava se na konstantno. Kontakti sijalica nisu jer sam zamenio sve sijalice u kuci i stavio LED, blinkalo je pre zamene kad su bile one obicne sijalice sa vlaknom, blinkaju sada i LED. Iskljlucjem mogucnost i loseg kontakta lampi/lustera jer je kuca nova i nedavno sam postavio osvetljenje, pre toga sam imao sijalice sa vlaknom na kablu i na obicnom sijalicnom grlu, sada imam lustere/lampe. Napon je isti na tabli sa osiguracima i na lusterima pa dolazim do zakljucka da su instalacije u kuci OK.
E sada, nisam imao vremena da uhvatim trenutak kada sijalica zablinka i da vidim napon bas u tom trenutku, to je sledece sto cu uraditi.