ademare
Član broj: 151475 Poruke: 8393
|
Sto se tice Alija , ocigledno da skoro svi prodavci koriste usluge posrednika ! Verovatno da posrednici imaju nizu cenu , nego da prodavac sam ide licno u postu i da predaje pakete, jer oni imaju Velikoprodajne ugovore , plus Obican Kinez prodavac , moze da svrati do CN poste - drzavne Kineske, dok sve ostale ionako mora preko posrednika !
Pitanje je koliko ima tih posrednika ? Najverovatnije samo nekoliko koji posluju pod 100 imena , sto za Kineske prilike nije nista neobicno , naprotiv . Koliko god da ih ima ocigledno da se dogovaraju oko cena , tako da nema Konkurencije !!
U ovoj rubrici sam vec davno objavljivao Zvanicne cene za CN postu , a za HK i ostale svako moze da vidi cene na njihovim sajtovima i da se uveri da je cena postarine ISTA za Srbiju i Bugarsku ili Francusku na primer , dok ocigledno kod posrednika nije !! KOliko je meni poznato nikako se ne moze tvrditi da su nasi Gradjani Neposteniji od Bugara ili Rumuna , naprotiv , te zemlje su poznate kao leglo Tehnoloskog , kriminala , citave podzemne Industrije laznih kartica i slicnih prevara . Daleko smo mi od njih, pa oni imaju Free , a nama doplata ? Naravno oni su EU mi nismo.
Ali nije to Srbija samo na tapetu , vec Posrednici imaju Identicnu politiku za 3 EX YU republike , sada nezavisne drzave, kod svih je Apsolutno jednako za Srbiju , Crnu Goru i Makedoniju !! Zato sam pisao o dogovorenim cenama ! A poznato je da CG ima najliberalniji zakon o uvozu paketa uz Rusiju u celoj evropi , i da tamo na primer niko ne vraca pakete od kupaca , a uslovi isti !!
Kod BiH je druga prica, nikako ne znaci da su oni bilo sta gori od nas , nego Posrednici su odlucili da nece da se bakcu sa njima , jer tamo postoje 2 poste i 2 carine , dok svaka normalna drzava sto BiH svakako nije imaju to samo po jedanput !!
Znaci Posrednici skupljaju Kajmak Bukvalno , odredjuju cene , a prodavci Nemaju pojma da ih tu Posrednici varaju za ove tri drzave , niko od Kineza ne zna nijednu ni da nadje na Globusu, mnogi ne znaju ni da postojimo !!
|