ademare
Član broj: 151475 Poruke: 8393
|
Treba biti oprezan sa kupovinom Dzidza - Bidza sa Alija , ali u nekom drugom smislu . Ove plocice sto pune baterije i sto kostaju 0,5 $ ili manje nisam probao i nesto me ne privlace, bez obzira na cenu ! Slicna je situacija i sa onim Praznim "bankama" od 1 $ , u sustini isto to samo ima plastiku da se u nju stavi baterija , pa izgleda jeftino fabricki , umesto samogradnje.
Ja sam pre par godina kupio na Aliju "smart" punjac eksterni za baterije za mobilne koji mi je Zeznuo par baterija ! Naime svaki telefon kome radi punjenje ima neki svoj prag minimum ispod koga smatra da Baterija ne postoji .Nokia je tu donekle izuzetak , jer je prag minimalan, a kod mnogih telefona iznosi preko 2 V !
I sta radi ovaj "Smart" osim sto meri kapacitet struje koje su baterije primile u Mah , zato sam ga i uzeo za one koje nisu vise fit da vidim koliko primaju struje ? Taj punjac ima Minimum za baterije od 3,5 V !! Sve ispod tog napona misli da Baterja ne Postoji ?! I ladno je gura do 4.2 V sto mnoge nove baterije mogu da izdrze , ali posle nema nazad ! Kada sam bateriju jednom punjenu na "Smartu" pokusao da punim u telefonu umesto na primer 800 Mah , koliko je primila od 3,5 do 4,2 , telefon je uredno zaustavio punjenje na 3,7 V , a na 3,5 i on je javio da je baterija prazna !!
Eto na taj nacin sam Zeznuo par baterija i vise ne koristim ovaj "Smart" punjac , veca steta od njega , nego korist, mada nije bio bas ni jeftin .
I jos jednu stvar da napomenem o kojoj do sada nije bilo reci , a to je da koliko baterija primi struje , i koliko ce da drzi tu primljenu struju , apsolutno ne mora da bude ni u kakvoj medjusobnoj vezi , zna cesto da bude potpuno suprotno , da baterija koja je primila propisanu struju , isparzni se brzo jer je losa, ali to verovatno znaju svi koji se bave malo vise baterijama .
|