Vezano za onu moju situaciju sto se tice pacijenta koji ne zeli behandling os stranackog osoblja.
Na raportu sam ja to rekla i sefica je cula naravno od jednog od zaposlenih.Zove ona mene na razgovor.Ja se vec pripremila.Dakle,sefica iz bolnice ne moja iz doma.Moja iz doma smatra da je to cist idiotizam,a ova kaze ovako:Mirjana,cula sam za neprijatnu situaciju koju si imala.Jako si lepo postupila,izasla si iz sobe i iznela antibiotik.Tako i treba,tu se ni slucajno ne sme svadjati sa pacijentom ili odgovoriti nesto.Ispravno.
Ja je slusam,gledam i cutim.U trenutku razmisljam sta da kazem i shvatim da je najbolje da nastavim sa izigravanjem idiota.Za moje dobro.Pa kazem ovako: Naravno,u potpunosti se slazem.Takve situacije se moraju tako cutanjem resavati.
Ona se nasmesi pa doda...cuveno pitanje koje inace cesti postavljaju ovde:
"Trives du her" ?
U prevodu: "Uzivas li ti ovde,jel ti lepo?"...
Tek tu se ja nasmejem,razvucem obraze pa kazem:"O da...ja trives ovde,jako trives",pa joj pokazem kako sam slikala na nocnom dezurstvu nebo kroz prozor vaktrom-a...a ona se sva ozari misleci kako se ja divim nebu Tromsa i klimi,pa kaze:"Jel vidis kako je divno ovde?---ja dodam...jeste,nydelig.
Zavrsimo mi razgovor,ja izadjem napolje i shvatim da sam izigravala potpunog idiota a ona se na tu kolicinu idiotizma odusevljavala i to ozbiljno.Dakle,definitivno izigravati idiota po potrebi i plivati kroz sistem zdravstva/zivota...I NA CUVENO PITANJE Trives du her.....o trives,uzivam strasno i opasno uzivam,sve je divno...i pomisle bokte kako stvarno mislis da je sve divno...
Lepo kaze Mile Kitic:"Jedno stablo a dve grane,jedna vene druga lista,hel zivote hel sudbino zasto nisi svima ista..."

MIRKA (gledam u tuznu jesenju noc,s pokisle grane lisce opada,u daljini cujem muziku
neku i pitam sebe gde li si sada...)