tijanam: Samo da napomenem da su meni izricito trazili u pisanoj formi, ili ugovor, ili da onaj kod koga zivim da izjavu. ALi to je to bilo kod mene, jel...
Nego, evo, ja rekoh da vam iskreno napisem (dok u pozadini peva Hanka Paldum) koliko sam ja para ulozila u ovu pricu. Vidim da se pominje isplativost. Ja sam u Norge krenula sa 4000 evra, sto smo dobili muz i ja u svadbi.

Zivela nam familija slatka! Dakle, lep pocetak, mnogi su posli sa mnogo manje... Mene je tu, kao sto se zna, poterao maler svakojaki. Prvo mi je crkao lap top, i to direktno kad sam presla granicu. I sta sad?! Mesec dana sam prezaljivala 500 evra i konacno kupila nov lap top, i isplatilo se, moram reci... To je ono najskuplje i najvece sto sam kupila ovde. I to sam morala u Horten da idem jer mi u Elkjøpu nisu hteli prodati racunar bez bankovne kartice!!! I jos sam se usput okliznula i pala... Ma, sou sa mnom ovde.

Digresija, pardon. Posto sam bila izbacena iz kuce gde sam bila, moji troskovi su naglo porasli. Morala sam da pozajmim pare od neke muzevljeve rodbine ovde za dve stanarine, to mu dodje jos oko 3000 evra ukupno, i prodat je jedan nas auto u Srbiji, te mu to dodje sve ukupno oko 9000 evra. Toliko sam ja ulozila u Norge, za 5 meseci ovde. Moglo je to i manje, ali ja sam ovde gde sam, jedva sam i ovaj skupi stan nasla bez personnumera. Nisam imala nikakvih kredita, ona bedna doktorska plata tamo je ipak pokrivala. Pola dugova sam platila od prve dve plate. Sad cu vratiti sve ostalo. To je moja finansijska prica.
I eto, ja veceras ispekla prve palacinke u Norge, kupila bajkove pre neki dan na aukciji za mene i muza, i novi frizider, i poneku krpicu, i karte za 28.maj.

Ima jedna tamo, na Tosinom bunaru, jedna karirana kafanica, preko Studenjaka. Ceka me.
Nesh-co, cestitam, od srca!