Citat:
Piše FF 6/19 = 32% nezakrpljenih propusta, i to bi kao trebao biti "siguran" browser?
Nije 100% siguran browser, ali po ovome je sigurniji od IE. Svako ko se zalio na IE, instalirao sam mu FF, pokazao pluginove i sl., i niko se za sada nije zalio, barem moje iskustvo, ako nesto znaci. Nije tema za ovde, samo sam odgovorio.
Citat:
Ako ti je jedini "argument" u vezi sigurnosti windoza i budućeg sigurnosnog modela LH-a baziran na temelju retardirano-glupog i debilnog kvazičlanka jefitnog britanskog tabolida poznatom po plasiranju neprovjerenih informacija u javnost, i ako je to tvoj jedini odgovor na tvrdnje ljudi kao što su arhitekt najsigurnijeg OS-a na svijetu (OpenBSD)...
Niti poznajem Windows, niti Linux toliko da bi objavio clanak sa svojom analizom ciji security model je stvarno bolji. Mogu samo da citam tudje analize i misljenja.
A mimo toga mogu da se oslonim na iskustvo. Sa Linux-om nisam jos imao nikakvih problema. Ako sam problem ja, postavi jednu anketu na ES, ko je imao probleme sa cim, da vidimo rezultate.
Inace nisam procitao da je Theo spominjao da je bolji Windows security, od Linux-a.
Citat:
Definiraj "stable" i pripremi se za rafal.
Prva dva kontakta sa XP-ovima bez SP-a, su mi bila dovoljna, ne trebaju mi nikakve definicije, da ne instaliram XP i cekam SP2, koji danas sluzi uglavnom da neki ukucanin odigra SIMS i sl.
Zovite vi ribolovackim ili lovackim pricama, opisujem sta se desilo:
Prvi kontakt je bio kada sam kod drugara instalirao modem, doduse windows me je pitao da li da nastavim posto drajver nije sertifikovan ili tako nesto, ja sam rekao da ipak nastavi, uglavnom sistem je crko i vise nisam mogao da oporavim. U Linux-u mi se nije desilo da lose napisan drajver moze da smlati sistem.
Drugi slucaj je bio kada sam kod coveka dosao i dvaputa kliknuo na avi velicine 20MB, gde je otisao FAT32 u beznadje (ne razumem zasto, ali na vecini instaliranih windowsa koje sam naleteo, zatekao su FAT umesto NTFS). Da ne pominjem druge probleme tipa instaliras windows, konektujes se na internet i posle desetak sekundi kompjuter pocinje da odbrojava nepovratno ka shutdownu-u...
A vi samo priznajete windows od SP2, pre toga nista ne postoji. Ko je radio na Linux-u, nije mogao da sanja da desktop korisnika mogu da snadju takvi problemi. Licno se na kucnom PC nisam ni baktao podesavanjem firewall-a (osim u edukacione svrhe, da naucim nesto novo kada imam vremena), patchevima za Linux, a da ne govorim o antivirusima (da li je azurna baza, updejtovan, da nije crko iz nekog razloga...). I nisam imao probleme, i evo neka stoji ovakav kakav je...
Citat:
Na win to ne moraš znat da bi instalirao jebene drivere za grafičku.
Code:
1. Download latest driver at http://www.nvidia.com/object/linux.html
2. Install the kernel-source
A. urpmi kernel-source OR
B. Go to mandrake control center > software management >install >search and type kernel and download
This is the correct kernel source: kernel-source-2.6-2.6.8.1-12mdk
[imdeemvp@localhost imdeemvp]$ uname -r
2.6.8.1-12mdk
[imdeemvp@localhost imdeemvp]$ rpm -qa | grep kernel-*
kernel-2.6.8.1.12mdk-1-1mdk
kernel-2.4.27.0.pre2.1mdk-1-1mdk
kernel-source-2.6-2.6.8.1-12mdk
[imdeemvp@localhost imdeemvp]$
3. Installation, open terminal and become root:
su
-->enter password<--
init 3
________
sh NVIDIA-Linux-x86-1.0-6629-pkg1 (or whatever version)
./NVIDIA-Linux-x86-1.0-6629-pkg1
init 5
Po ko zna koji put.
Tacku broj 1. znace svaka prosecna sekretarica.
Tacku broj 2. znace svako ko je duze radio na racunaru.
Tacku broj 3. znace naprednija sekretarica.
[Ovu poruku je menjao online dana 26.06.2005. u 19:47 GMT+1]