Citat:
degojs: Pa šta se onda čudiš što ti ljudi imaju problema (sa Windowsom)? Misliš da bi sa nekim drugim OS-om imali manje? Garantujem ti da bi te zvali više.
Mislim da bi imali manje problema. Ne bi imali problema sa virusima, sa nestabilnošću, ne bi mogli da brisanjem nekog kritičnog fajla sruše cijeli sistem. Povremeno bi me nazvali da im kažem kako se radi to i to.
Citat:
degojs: I kad platiš automobil, ako odlučiš da umesto dizela sipaš vodu, mora to tako da radi, a?

Ipak sam očekivao smisleniji odgovor...
Citat:
Emilio Ranchez: Zaključak: ukoliko neko zna da vodi računa o svom NT/2k/2k3/XP sistemu, on će raditi savršeno. Neko ko ne zna da održava svoj win sistem, sumnjam da bi se snašao u linuxu.
Upravo ono što sam rekao.
Citat:
mrkidivx: Da samo što će se neko ko nema pojma o računarima pre prilagoditi windowsu nego linuksu.
Šta je lakše kad instaliraš neki program da klikneš dva puta mišem i instaliraš ili da se maješ kucanjem nekih komandi?
Mislim da neki poslovi i nisu za običnog korisnika (instalacija OS-a, programa, podešavanje mreže i sl.). Mnogi ljudi ne žele da se bave računarima, već samo žele da koriste računare za obavljanje nekih poslova. Ali pošto Win treba svako malo reinstalirati, onda i Win instalacija mora biti takva da je svako može napraviti. To što su mnogi navikli da instaliraju Win, 1000 programa (besplatnih), podešavaju mrežu, to ne znači da to tako treba da bude.
Takođe, mislim da neko ko nikad nije sjeo za računar će se jednako brzo prilagoditi i na Win i na Lin.
Citat:
random: Ne bih da se uključujem u besmislenu raspravu
Nisam ni ja mislio, ali je zabavno.

Zanimljivo je vidjeti kako neki sebe uvjeravaju da je Windows bolji/sigurniji/stabilniji sistem.
"I'd take the awe of understanding over the awe of ignorance any day."
- Douglas Adams