Korisnik Mikula-Mali mi je uputio PP sa sledećom sadržinom:
Citat:
Postovanje Ton Majstore,
zanima me tvoje generalno misljenje o Mboxu? Da li to moze raditi i sa Nuendom ok? Znam za ograniceni broj in/out, za max 48 KHz, te za nedostatak midi in/out (imam midisport 4x4 valjda moze s njim raditi?). Do sada sam razmisljao o kupovini EMU 1820m. Citam po internetu dosta kude Mboxova mic pretpojacala (da li su priblizne kvalitete kao oni na EMU?).
Ako pitam gluposti, zanemari, inace sam bio skoro porucio alesis monitore, a nakon pazljivog citanja tvojih postova sad su mi na putu bm5a, pa velim da me opet mozda skrenes na pravu stranu (u pravo vrijeme

).
Hvala lijepo!
Smatram da je pitanje suviše ozbiljno da bih odgovorio samo Mikuli... tj. da najzad raščistimo trenutnu situaciju na tržištu! Vežite se, krećemo!
http://www.digidesign.com/products/mbox/main.cfm
1. M-Box je sada već matora sprava, i recimo da ima ozbiljan problem. Njen interface sa kompom je USB 1.1! Znači, sporo! Džaba specifikacije, nije to protok koji može da danas zadovolji multikanalni mix!
2. Pretpojačala? Focusrite? Ok, niko nije rekao da za 500 $ možeš da dobiješ Bog-Zna-Šta! Služi svrsi, ali NEMA identitet! To isto važi i za 001, 002, u bilo kom obliku. RADI, ali nije da crkneš od sreće! Uostalom, imaš naknadni procesing, pa ti vidi...
3. 48 KHz? Šta tu fali? BITNO je da imaš 24 bita rezolucije snimka, a ionako je i 44.1 KHz dovoljno... 96 KHz? Imam, ne koristim....
4. MIDI? Uzmeš neki USB-To-MIDI i rokaš do besvesti... to je naprava reda cene 20-30 €... a i to što imaš, biće dosta...
5. EMU? Naravno, ako hoćeš da budeš i ostaneš egzotičan frajer... usput, cijena? 500-600 €???!!!! Ima i bolje za te pare....
6. Digidesign ASIO i Wave drajveri se uredno prijavljuju pod Logic Audio, Cubase SX, Nuendo, Reason, Fruity Loops, ACID, Wavelab, Sound Forge platformama... sve to lepo radi.
STOP!
Moja preporuka je tebi, a i svima koji kubure sa parama i lutaju unaokolo:
Neki od AVID-Digidesign
M-Audio audio sistema... Externi, tj. USB ili FW model.
Koji, zavisi koliko para imate... veliki je izbor. Nikako i nikada više niko od Vas, novajlija, radoznalih i nadobudnih, ne treba da kupuje ikakve PCI ili PCI-E sisteme... to je davno prošlo vreme! Samo externe naprave. Em su prenosive, em su flexibilne prirode, em, ako ste DJ, laptop je neminovno rešenje!
Mikula, sine, imaš veliki izbor:
http://www.digidesign.com/products/mpowered/interfaces/index.cfm
Naravno, moraćeš da kupiš Pro Tools software, ali, sve i da ga platiš lepe pare,
mixaćeš na sličnom sistemu kao npr. Kylie Minogue ili 80% svetske produkcije!
Usput, većina VST instrumenata i plug-inova se danas piše i za RTAS i za AS formate, koje koristi Pro Tools. Usput, ima aplikacija koje bezbolno konvertuju VST u te formate, i na mišiće!
Nastaviću se...
(1100)
[Ovu poruku je menjao ton_majstor dana 01.08.2005. u 09:17 GMT+1]