Citat:
tex777:
...ali imam utisak da je hardverski previse zahtevan....cak jednostavan sklop zauzme izuzetno mnogo mesta na HDD-u (meri se GB-ima), 1GB RAM-a je totalno beskoristan...izgleda da su u pravu oni koji tvrde da je za ozbiljan rad potrebano minimum 4GB...

Catia jeste stvarno hardware-ski zahtevna.Ne bih sad da procenjujem ali, čini mi se da je 512 MB RAM-a baš malo.Uočavam razliku još prilikom startovanja.Ne znam baš kako će se ponašati sa ''težim'' modelima?
Citat:
djvaso:
Algor,Cosmos(najbrzi na trzistu).
PTC je kupio firmu koja se bavila FEM-om (imena joj se ne mogu sjetiti) i tako je nastala Pro/Mechanica.Zato se ne treba čuditi da je interface Pro/M kao standalone programa sasvim drugačiji od Pro/E.Naravno, može se koristiti Pro/Mechanica integrisana u Pro/E okruzenje.
Nemam ništa protiv Algora i Cosmosa ali nisam imao prilike da naletim na njihove instalacione verzije

.Lažem, na faksu sam imao priliku da vidim, ali samo vidim

, rad sa Algor-om ali neka praistorijska verzija(DOS), mislim čak iz 94-te i to je sve.Ne isključujem da ću ako bude prilike obratiti pažnju i na njih.
A što se tiče Pro/Mechanice tiče, tako to biva.Veliki pojedu male

.
Pretražujući net primetio sam da je je MSC -
www.mscsoftware.com dosta napredovao na polju FEA analiza.Kupio je sve što se kupiti može, tako da sad ima bezbroj novih.
p.s.Imam par pitanja vezana modul
Generative Structural Analysis, ali ne bih da nastavljam u ovoj temi, nego ću pokrenuti novu, da ne bi i ova tema bila namenjena samo Catia-i

.Kad sam je pokrenuo mislio sam na neke generalne preporuke, o FEA software-ima uopšte.Da me pogrešno ne shvatite tema se razvija baš kako i treba.Samo napred
Verba volant, scripta manent.