ademare
Član broj: 151475 Poruke: 8393
|
Nisi pratio , jer sam pisao u par navrata o tome, pracenju Alijevom, neregistrovanih posiljaka , kao i o Cancel situaciji !
Sustina je da vise ne postoje , Lazna , Izmisljena pracenja , kao nekada . Sam Ali je resio da tome stane na put , ima skoro godina dana . Ranije su cak postojali Lazni sajtovi itd .
Sada je tu ukljucena i CN posta kao i svi realni , pravi posrednici ! Svi oni su postigli dogovor da pracenje na teritoriji Kine bude pravo , jer ko se ne bude drzao pravila igre, leti iz nje ! Tako da su sve promene Prave ! Prvo najcesce najava internetom, i onda prodavac ima rok od 10 dana da stvarno preda posiljku .
Ako ne preda , onda Posta ili posrednik , na Alijevom pracenju upisu cancel, ponisteno - otkazano , i taj disput se dobija automatski ! Znaci kada se na Pracenju pojavi , Cancel , ne treba cekati nikakvih 60 ili vec koliko dana , jer prodavac nije ni poslao , vec cim se ispise to , odmah se otvara i dobija Dispute .
Za razliku od njega , kada prodavac posalje , a paket ne stigne , kod mene se desava par puta godisnje, nije masovna pojava , ipak ide davljenje sa disputom , razvlacenje bez potrebe . Tako disput od paketa porucenog 19.11 i otvorenog 19.1 , jos nije ni na vidiku kraj , jer Ali razvlaci bez razloga .
Inace ja sam imao slicnu situaciju juce . Kinez na satu oznacio 56 dana za stizanje paketa ?? Odakle mu to 56 , sve puno Ludaka , tamo . Kako se primicalo vreme , isticanja , zastite , a paketa nije bilo , Kinez potpuno nezainteresovan ? I juce zadnjeg dana , ostalo nekih 20-tak sati , odem do sanduceta i tamo paket ?! Stigao u zadnji tren, da ne prolazim kroz torture Disputa , za sitnis.
|