Sceka, ako je neko bio na cutting edgu, to sam bio ja. MSu sam odradio prodaju stotinama puta bez i jednog filera od njih (nisam ni ocekivao, sve je to bio deo moje prodaje), ali kao sto rekoh samo zato sto je nesto novo ne znaci da je dobro, narocito ne znaci da je dobro samo zato spolja izgleda. Stvar je vaoma vazne filozofske prirode, sta ja MSu vaznije, korporativni ili konzumerski korisnici. I to pitanje nije potegao apsolutnoo niko drugi do njih samih jer je Windows kroz 4 SKUa bio okrenut i jednima i drugima, samo nije io okrent tabletima. Oni su resili da popravljaju nesto sto nije bilo pokvareno i doveli korisnike pred svrsen cin zbog jurenja fad-a.
Ovo nije doba kad je izlazio Win95 i kad je 99% firmi koje su i imale kompjutere bilo na green-black terminalima. Ovo sto se desava sa Windowsom 8 ne bi smelo da se desava u ozbiljnim firmama i ovo je poster i reklama za skrivene troskove proprietary softvera i bice jedan od srecnijih dana za advokate open sorsa. MS je resio da ubije start dugme i to je to, king is dead, long live the king? Aloo, rodjace, polako... Nisu oni vise samo "proizvodjac softvera", oni su vise kao neki utility. I njihova odluka je identicna kao sto bi npr bila odluka EPS da od 1. septembra struja u Srbiji bude 110V 60Hz. Sto da ne, tvoj punjac za telefon ionako moze da radi sa obe voltaze, ko je*e industrijske korisnike... Bas truba od tih zaostalih industrijskih korisnika sto nece da probaju nesto novo i bolje...
[Ovu poruku je menjao mmix dana 11.06.2012. u 13:44 GMT+1]
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić