Pa ne moze da se setuje isto okruzenje jer je Start dugme izbaceno, jednostavno ne mogud a se otresem glupog metroa i da koristim Win8 kao sto koristim Win7, dakle u pitanju je disruptiv change. I to jeste problem, tj njihova logika i reznovanje je anti-poweruser i pokusaj da se na windows privoli plebs "zastrasen" kompleksnim interfejsom tako sto ce se interfejs zatupeti za SVE po principu ako nemaju start dugme nece morati da se odupiru "iskusenju" kliknu na srt dugme i timezaborave na "superiorni" metro pa ce onda da kupe i telefon. Jbt, ko da je taj telefon vazniji od milijardi koje ubiru od windowsa. Sama cinjenica da su izbacili start ej jadan indikator da ni oni sami nisu sigurni u pickup metro-a i zato hoce da tu odluku donesu umesto mene i tebe uskracujuci nam izbor.
Skoro svako njihovo objasnjenje zasto su nesto izbacili pocinje sa "our usage report indicated that very few poeple use this". Naravno da "very few people use this" jer vecini ljudi to ne treba, ali treba MENI, ne treba mi priglupi heat map na jezgrima da se lozim kako imam jezgra, treba mi short-term utilization graph za jezgra bez da moram da podesama performance grafone da bih video distribuciju paralelizovane aplikacije koju pravim, itd, itd, jednostavno interfejs je zaglupljen do bola i potpuno je nevazno sta je u motoru kad je vozacka kabina pretvorena u sediste u busu, a ja hocu da VOZIM, ne da budem VOZAN. Sto se mene tice vi se vozite u tom rugobnom metruo do mile volje, ali meni ostavite Start dugme. Ceo taj moderni vox populi koncept "inzenjerskog odlucivanja" je potpuno monstruzona jer direktno vodi u mediokratiju, zamisli da proizvodjac aviona kaze "sledeci avion ce se praviti bez krila jer je usage report pokazao da malo ljudi sedi na njima".
Ako MSu ne treba podrska power usera i to je ok, moja preporuka ce biti za ostanak na 7-i, to ih je zakopalo na Visti (ne ja licno vec suma svih power i industrial usera) moze i sad da im dodje glave. Ako se ne opamete i ne smaknu te graficke dizajnere sa kljucnih decision making pozicija i ne varte izenjere ode mast u propast. Jos ce da me nateraju da kupim Maca da bi imao pristojan OS.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić