da se objasnim u kratkim crtama koliko je to moguće:
ja sam bolesnik što se tiče izrade zvučnika,
jako biram kome ih pravim i za koju namenu jer neću da napravim nekom kutije i koji neće čuti ono što je napravljeno ili će posle
nekog vremena da ih vuče po žurkama,nisam zaradio pare od toga tako da je to samo moj izbor.
Mogu od bilo kojih zvučnika da izvučem maximum čak sam ispravio i dosta visaton projekata jer nisu radili u skladu sa njihovim grafikonima i mojim potrebama... (nisu ispravke na skretnicama nego baš u kutijama),pravi poznavalac tih kutija verovatno nebi ni primetio razliku u merama...
Verujte nikad,ali nikad mi ni jedan program za izračunavaje kutija nije dao ono što je trebalo,čak i kad ubacim svoje mere grafikon je kao da je sniman tranzistor.
Da otkrijem jednu tajnu-ni jedna kutija nije LAKIRANA,provalio sam materijal od kojeg prave kant-traku (izgleda kao furnir) i nabavlja se u rolnama,nije preterano skup a trpi i
razređivač bez trunke griže savesti,tačnije pre nego što ih odnesem naručiocu operem ih razređivačem, materijal koji trpi vlagu...

Kutije su od medijapana-minimum 19mm!
Pitao sam za mirnu struju jer ga već neko vreme imate i možda je neko pravio neke izmene.
Želim da probam za bas i ne želim nikakve zaštite i takve stvari,ako pukne idemo iz početka,kod kutija nema druge šanse tako da to očekujem i od pojačala.
Sviđa mi se na hexfet-ovima što imaju širi frekventni opseg što bi meni dobro došlo kasnije kad budem radio aktivne kutije za studio-naravno sebi.

Mene još interesuje koja je minimalna voltaža na kojoj ovo pojačalo radi,snaga mi nije bitna,bitan mi je opseg i koliko linearno pojačava.
Hvala drugari,razmisliću o pravljenju teme,ništa nije tajna i rado ću podeliti sa vama sve što znam!
I DALJE MISLIM DA SVAKO MOŽE DA NAPRAVI JAKO DOBRE KUTIJE ZA SITNE PARE!
Tri puta sečem i opet kratko! :-) :-) :-)