Upravo sam maltretirao NX-a na 8 ohm,klip indikacija radi. Doduše probao sam na jednom zvučniku jer sa dva bi me moji istjerali iz kuće!

Računam da ako je napon u grani 50VDC a klip-indikacija reaguje na Unap-5V dakle 45V je na izlazu. Mislim da se tu radi o Vp naponu i da bi Vrms u tom trenutku bio
45/sqrt(2)=31Vrms
dakle na zvučniku bi tad bilo
31^2/8=120W u momentu paljenja lampica
pa,ako već ne znam da odredim kvalitet zvuka,(gluv i bez adekvatnih zvučnika) makar mogu reći da ima snage na pretek i da ni pri toj snazi nisam primjećivao znake izobličenja!
Sad shvatam koliko je nebitno da li je pojačalo snage 80W ili 120W ili 170W makar u kućnim uslovima,gotovo da poslije 50-60W i nema razlike u glasnoći. Ranije sam "GANJAO" i DOGC-H" koji je takođe sjajan macan čak sa nešto više snage,ali poput ovog NX nekako poslije recimo te neke vrijednosti(odokativno 50-60W) kao da se razlika odnosa snage i glasnoće gubi,pojačanjem snage se ne dobija naročito na glasnoći! Vjerujem da je na otvorenom prostoru i livadi da bi se osjetila razlika ali ovako za u kući-preko 40-50W zaista nema potrebe juriti za više snage.
"nikad se ne raspravljaj sa budalom -
spustiće te na svoj nivo i pobediti
iskustvom"