Nisi jedini s tim problemom. Imam i ja istu situaciju sa Philips linijom. Kod mene nije tako strašno (odnosno ja to tako ne doživljavam jer inaće slušam glasno). Prvi korak (1) je dosta tih, 2 i 3 već je malo veći jaz al između 4 i 5 je već veliki jaz i 4 mi je najčešće tiho a 5 bi moglo smetat susjedima (pogotovo kad je izvor CD ili USB). Volim preciznije kontrole pa mi to ponekad smeta. Doma sam ju uspio do 10 frljiti i već je bilo ono preglasno. A može se pojačati do 32, pretpostavljam da pred kraj ide i u distorziju. Najbolje mi je kad koristim line in pa stišam izvor i onda se može lijepo do 10 pojačavat bez da frustriram susjede xD
Neko riješenje u samom uređaju nema, počeli su svi više manje tako radit. Ista situacija mi je i u kolima, i mom starom u kolima a i na mnogim drugim audio uređajima. Neznam zašto tako rade danas, staru Kenwood liniju koju imam, do 20 si mogao pojačat i 20 je bila neka normalna glasnoća, al do 20 je išlo stvarno precizno. I poslije 20 - 30 je išao neki srednji jaz a od 30 - 40 su bili dosta veliki razmaci.
Da ne govorim za jeftina autoradija koja pojačavaju do 63, a već na 10 je preglasno. Od 25 do 35 gube bas, od 35-45 su već izobličenja, a od 45 pa na dalje ne možeš pjesmu prepoznati. Makes no sense :/
Ja sam razmišljao o običnom pasivnom attenuatoru između pojačala i zvučnika. Ovo s relejem ne treba, reko je i autor teme da je tišina na 0. Te linije na 0 automatski gase pojačalo (barem moja, kad se sluša na sušalice se ljepo čuje kad ugasi pojačalo kod nule). Samo platio sam liniju puno, jer ima pozlaćene konektore (one na šarafljenje) i na kutiji i na liniji i neke barem na izgled ultra profi fensy audio kablove debele kao da kroz njih teću mega amperi

Tako da nebi htio kvariti tu, ako ništa drugo na izgled idilu
Dali pasivni atenuatori utječu na zvuk?
...njemu i kućno zvonce zvoni u A klasi... hh