Citat:
aleksandara 93: Otvoriš pa pogledaš

možda nije ic već tranzistori, bar moja aiwa koristi 2sa/2sb...
Sa stranice proizvođača:
Citat:
Class ‘D’ Digital Amplifier takes an analog signal, converts it into a digital signal and then amplifies the signal digitally. The signal then enters a demodulation filter to give the final output. The amplified digital output delivers all the advantages of digital audio, including improved sound quality. In addition, Class ‘D’ Digital Amplifier has greater than 90% efficiency compared to traditional AB amplifiers. This high efficiency translates into a powerful amplifier with a small footprint.
Pretpostavljam da je u pitanju neki čip sa n+1 nogica. Definitivno D klasa, jer troši šokantno malo struje, a poprilično je bučna (u stanu nesmijem pojačat preko 20% jer mi susjed zvoni na vrata radi baseva

) i ništa se ne grije. Nemogu otvarat, pod garancijom je i ne izgleda mi jednostavno za otvorit.
Našao sam service manuale na netu al samo za kupit, pa evo ako netko zna gdje naći (besplatno naravno

), bio bih zahvalan. Uređaj je
Philips DCD7010/12.
Back on topic: @svesifre, ajde okaci semu da vidim, bas me zanima. Trebao bi naci na ploci (uz pomoc sheme) to sto ti je @yugaja rekao pa bi trebao naci datasheet tog kola i vidjeti koji pinovi ti trebaju i tamo spustiti signal. Pretpostavljam da su unutra SMD komponente pa ce biti malo zeznuto i 'tjesno'.
...njemu i kućno zvonce zvoni u A klasi... hh