Nije u pitanju da li neko hoće statičku ili dinamičku adresu, već je u pitanju bezobrazluk provajdera koji namerno prekida konekciju iz nekih razloga. To je u stvari razmišljanje tipa:
"Mi ćemo vam sada prekinuti konekciju na 10 sekundi jer baš tako hoćemo iz nekih naših razloga, i apsolutno nas boli uvce za vas i vaše trenutne aktivnosti, da li telefonirate, da li bidujete aukciju na ebay, da li imate otvorene SSH i RDC sesije ili bilo šta drugo što se ne sme prekidati. Mi u stvari verujemo da vi vašu Internet vezu koristite za neke budalaštine koje uopšte i nisu bitne nikome."
Meni su prekidali SSH sesije u sred posla (a preko SSH-a i RDC-a radim i zarađujem pare), a ja imam po desetak otvorenih prozora i konekcija u kojima se vrte različite stvari... I onda sve ispočetka uspostavljaj, otvara, pokreći... ne mogu pola sata da se oporavim i vratim na staro kada me tako otkinu u sred posla. Pa još ako mi vezu prekinu u sred osetljive operacije (recimo ugasim neki servis na živom serveru s klijentima s namerom da ga pokrenem sa desetak sekundi, i taman u tom poslu pukne veza i ode mi SSH sesija, i ode sve u 3 lepe materine, i dok se ja vratim server je down par minuta)
Sezam prekida konekciju svaka 2 dana u isto vreme. I svaki put se dobije druga IP adresa. Mada mi se par puta desilo da im veza traje i po 7 dana bez prekida. Možda je to bilo slučajno (zabagovao im se server za prekidanje

)
Ranije sam imao i Beotel, ne sećam se da li se prekidao u određeno (ili neodređeno) vreme, ali znam da sam često dobijao istu IP adresu koju sam imao pre prekida.
Inače, sezamu sam se žalio za to prekidanje, i niko (do koga sam uspeo da dođem) nije znao zbog čega se to dešava, i to uvek u isto vreme svaki drugi dan. Pošto imam više linija, na svakoj liniji je različito doba dana (ili noći), ali je uvek tačno na dva dana. Kada podesim sistem da mi se sam restartuje rano ujutro, onda nemam iznenadne prekide u toku dana.