Hvala unapred.
Evo kako sam ja to odradio.
Prvo, radi se o ovom ROMu. Šta treba uraditi:
a) preuzeti ROM odavde.
b) preuzeti modove koje želite u .zip formatu - prilozi su u prvom postu linkovane teme.
Zatim (ako želite a2sd+) bi trebalo kopirati sadržaj memorijske kartice na PC (tj. sačuvati bitne podatke), jer je sledeći korak formatiranje te iste Micro SD u FAT 32 fajl sistemu(My computer/desni klik na SD/format). Nakon formatiranja memo kartice, treba instalirati (ko već nema) ROM Manager i preko njega odabrati opciju "Partition SD Card". Iz nekog razloga taj program mi je (nakon što sam odabrao malopre pomenutu opciju) tražio da instaliram Clockworkmod recovery iako sam ga već imao, ali eto - kliknuo sam ok. Kad se i to odradi, birate kod particionisanja 512 MB ext i 0 swap. Tada bi ROM manager trebalo da stavi telefon u recovery dok pravi ext particiju. Nakon što i to bude gotovo, na memo karticu treba prebaciti fajlove koje ste preuzeli prethodno. Fajlovi treba da ostanu u .zip formatu i da budu na root memorijske.
Ja sam se nakon particionisanja odrekao ROM managera i prešao na baratanje direktno iz recovery režima. Dakle, stavite telefon u recovery, i odaberite "wipe data/factory reset" a nakon toga i "wipe cache partition". Formatiranje možda i nije neophodno, ali ga sam autor preporučuje.
Kada i to bude gotovo, odaberite (još ste u recovery) "install zip from sdcard", a zatim i "choose zip from sdcard". Zatim odaberite fajl koji predstavlja ROM. Ako vam prijavi neku grešku, odaberite sa prethodnog menija "toggle signature verification", pa ponovite postupak. Nakon instalacije ROMa, iz recovery režima odmah možete na isti način (install zip from sdcard itd.) instalirati i ostale .zip fajlove.
Kad sve ovo završite, idete na "reboot system now" i to je to.
Valjda nisam nešto zaboravio. Btw., nakon što sve ovo obavite, nemojte koristiti modinstalllocation i sl. programe.

Kako da na tu particiju premestim cele aplikacije?
Kako da pobrišem višak (ringtonove, neke nepotrebne aplikacije koje su stigle uz telefon) sa interne memorije?