Želim da snimam tv program (kao nekad sa VHS-om), programiram snimanje, to kasnije gledam, prebacim svoje VHS kasete na DVD itd...
Krenuo sam u potragu za takvim uređajem i naravno posetio, pored mnoštva radnji, i naš omiljeni sajt ES.
Saznao sam sledeće:
ZA DVD recorder: sve je tu, snima, reže, snima u zakazano vreme, čita fajlove sa USB fleša, čita DivX.
PROTIV njega: snimljeni materijal se ne može prebaciti na drugi medij sem narezan na DVD, nemogućnost povezivanja na internet i na računare u kući, brzina čitanja sa USB-a, brzina rezanja, kompatibilnost sa materijalima rezanim na drugim mašinama, kompatibilnost sa formatima DVD-, DVD+ itd.
Naravno nemaju svi DVD recorderi sve ove probleme...
U radnjama sam našao stare modele (neke bez USB-a i nekih opcija) od 13.000 dinara.
Cene su išle i do 40.000.
Optimalno je bilo oko 19.000 do 20.000.
Toliko sam bio spreman da izdvojim.
Stupio sam i u kontakt sa gospodinom koji je imao 3 takva uređaja različitih proizvođača i sve ih prodao (i upoznali smo se preko jednog takvog oglasa).
Šta je on na kraju uradio?
Kupio kvalitetnu TV kartu (70€)!
To mi nije padalo na pamet da uradim, jer:
1. TV kartu imam (najjeftiniju) i koristim je za gledanje tv-a. Ranije sam i snimao tv program, igrao se sa raznim formatima itd.
2. imamo u kući dva kompa. Uvek je neki od njih zauzet i zamislite da nešto baš tada treba da se snimi...svađa...haos.
Ili gledam tv u dnevnoj sobi, pa trčim u drugu sobu da pritisnem REC.
3. još jedan komp u kući je skuplja varijanta i nemamo mesta.
Onda sam napravio "biznis plan".

Hej, pa ovo i nije tako skupo !
Bar ne u poređenju sa DVD recorderom koji sam ionako planirao da kupim...
[Ovu poruku je menjao deki999 dana 12.01.2010. u 20:07 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao deki999 dana 12.01.2010. u 20:08 GMT+1]