Citat:
nmaric: Evo ja ovih dana postadoh ponosni vlasnik Samsunga 713N. ....zazmuris na 250-300 eurea i budes zadovoljan ...
Drago mi je da si zadovoljan. Istine radi a i da sirim lepu informaciju

pisem sledece: pre par meseci sam slucajno primetio na
www.pcberza.com neki monitor Bluestar TFT 14.1" i to u rubrici za 15". Sta je sad to - neka greska ili koji djavo? Kasnije primetim za isti monitor i posebnu reklamu i "odlucim" da nije greska i malo se raspitam. Da, zaista se radi o regularnom TFT monitoru, nazivne velicine 14,1", sto je za mene licno skoro isto kao da imam CRT od 15" a cena je 142 eura!
Jeste da je odziv malo spor, ali kad ga uporedim sa svojim starim, ogromnim, propalim, izgorelim, TESKIM, CRT od 14", ovo je REVOLUCIJA! Dakle, moze se zazmuriti i za mnogo manje para i nabaviti TFT, ne bas ektremno kvalitetan, ali veoma, veoma koristan - i za dzep, i za mesto na stolu, i za oci, i za UPS(aha!) - pa, sta ces vise

.
Neko je spominjao kristalnu sliku - svestan sam razlike ovog mog "kepeca" i Samsunga 713N ali i meni je slika kristalna, prosto neverovatno nesto. Mogu da citam i najsitnije fontove, o cemu sam samo sanjao, a imajte u vidu da sam vec u sedmoj deceniji zivota i koristim naocare neke umerene dioptrije, pa uz to levo i desno oko su razlicite dioptrije. Citao sam negde da je za ostrinu najbolje koristiti "native" rezoluciju (onu koja predstavlja fizicku rezoluciju monitora) jer se za sve ostale vrsi interpolacija pa se tu ostrina kvari. Tako ja koristim 1024x768 i super je! Preporuka - ako nemate 250 - 300 eura, OBAVEZNO pogledajte i ovog "kepeca", mozda vam se dopadne!
Na svetu postoje samo 2 OS-a: 1. Mint, 2. svi ostali!