Prvo cu pokazati primer pa cu objasniti

Radim na projektu gde se medju ostalom plutajuca naftna platforma prikazuje pri raznoj jacini i vrsta talas. Radim u MAX-u i za ovu priliku koristim Dreamscape plugin. Stvaranje i animiranje pene na talasima nije problem, ali je problem stvaranje pene pri udaranje talasa u objekte koji stoje. Takoreci plugin moze da uradi da se talasi odbijaju od tih nepokretnih objekta ali ne i da se od toga stvara pena. Ono sto sam ja uradio je stavio kocke na mestu 4 stuba (ovim kockama sam da o da se ne rendiraju), i pokusao da animairam te kocke. Probao sam prvo da ih pomeram gore dole, a posle sam probao rotaciju oko svoje ose, ali nisam dobio zadovoljavajuce rezultate, takoreci dobio sam penu od talasa koje stvaraju ove nevidljive kocke ali ne i od samih kocaka. Cim bi smanjio brzinu kretanja tih kocki ti veliki talasi bi nestali a sa njima i pena. Dreamscape ima opciju da se pena emitira od talasa koje objekat pravi dok se krece vodom i od samih objekta koji se krecu vodom, ne znam zasto ja ne dobijam rezultate od ove druge opcije.
Pored toga model nije zavrsen, tek treba da dobijem o tome sta sve treba da se prikaze na palubi, pa zato se nisam ni nesto mnogo trudio za sad da je uradim detaljno.
Svaki savet je dobrodosao.