Nema sta hvala i tebi sto se trudis da nacrtas i objasnis sta si radio , sad je mnogo lakse da se razume , sad imamo primer kako treba da se spaja , ja sam pomislio da si nesto drugacije uradio , srecom nisi .
Sad ima par sitnica , ako smem tako da nazovem :) to je da ti je dipol otvoren , sto znaci uskopojasan , bez obzira na pojacavac !
Sledece sto bi trebalo da uradis , da vratis stari dipol i skratis antenu u duzini , velika antena postaje ostra , nadam se da to znas , sta znaci ostra , to je da je uskopojasna i teze hvata sa strane .
Tvoj primer sa manjim dipolom je takav jer dobijas vec veliko pojacanje , od samih direktora imas i gubitke sada , ali tebi odgovara taj nacin ? nisam bas siguran sta zelis da postignes sa tom antenom , da li da ide u pravac ili da prima i sa strane . Znaci manji broj direktora i nije antena ostra , al dipol vrati i skrati celu antenu , bice dovoljno 4-5 elemenata , mozda cak i sa 3 bude dovoljna jer imas vec pojacavac .

Mislim na ovakvu antenu , uradi nju neces se pokajati , imam dobro iskustvo sa ovom antenom .
Pozdrav