Dopada mi se taj link koji si kacio za tjuner , lepo je pokazan i po neki oscilogram , samog tjunera .
Koliko sam razumeo , probao si vertikalno da postavis jagi antenu , al ne ide ? Pa sad jedino GP antena al zaista ja nebih mogao da sad nesto konkretno pisem , tvoja konfiguracija teren , ne dozvoljava mnogo sto sta ?
Aj kad budes dalje nesto radio sa drugom antenom , opisi je kako radi spram ove sada , al pokusaj sa nekom slabijom lokalnom stanicom da poredis . I to negde u rasponu 96-97 MHz (takoreci sredina) pazi od 87,5-108MHz = 20,5MHz sto je dosta siroko za bilo koju antenu .
Imam negde pojacavac koji sam ja davno pravio za 50 oma impedansu za ove difuzne UKT , morao bih da ti to precrtam pa da probas , ima samo jedan tranzistor BFW92 iz turskog pojacavaca , znaci namenski sam pravio jer sam i ja u rupi , okolo mene zgrade , a ja u toj dolini , slicno kao ti ali nije isto ...

Evo uslikao sam i nacrtao shemu sa uputstom za kalemove , zice su debljine 0,3mm .
Ne ocekujte previse od ovog pojacavaca , dobro radi kad se spoje na ulazu samo 2 zice 2 X 80cm na pravu antenu sigurno jos bolje , ja sam koristio zicu .
Pozdrav
[Ovu poruku je menjao peca26000 dana 05.09.2009. u 12:39 GMT+1]