Citat:
Mister_rap: Licno za svaki modul mozes da uvedes isti namespace
Da, al' to mi je nekako nepraktično rešenje, ne znam... Al' svejedno, svaki modul, što se tog autoloading-a tiče, mora da ima poseban basePath (logično), tako da ipak nema "skraćivanja" koda po tom pitanju.
Citat:
Mister_rap:Ne znam ovo za foo_bar ali ne vidim sto bi koristio takvo imenovanje foldera...
Pa ne, al' kažem ne znam kakva su uopšte pravila što se tog imenovanja tiče. Jednom sam samo negde pročitao nešto vezano za to, odnosno, za ono kako ZF mapp-ira taj prefiks na osnovu imena foldera modula, al' pojma nemam gde.

Mislim da je negde u manual-u...
Citat:
Mister_rap: Po mom misljenju veci je problem izboriti se kvalitetno kod takve ZF aplikacije sa layoutima i templejtima za svaki modul ali sta znam

Pa ja sam to u ovoj mojoj aplikaciji rešio sa jednim Controller Plugin-om:
Code:
public function preDispatch(Zend_Controller_Request_Abstract $request)
{
//echo $request->getModuleName();
if ($request->getModuleName() == 'default') {
$wf_settings = new Model_DbTable_WebfolioSettings();
$layoutPath = BASE_PATH . '/front-end/themes/' . $wf_settings->fetchRow("name = 'theme_dir'")->__get('value');
}
else {
$layoutPath = APPLICATION_PATH . '/modules/' . $request->getModuleName() . '/layouts';
}
Zend_Layout::startMvc(array(
'layoutPath' => $layoutPath
));
}
Za default modul, layout-i su mi u direktorijumu sa temama (front-end/themes/), pošto sam namestio onu "foru" sa promenom teme iz admin panela, i mogućnošću da korisnik dodaje svoje teme...
I ipak se nisam odlučio za onu varijantu da imam public folder, u kome će biti i index.php, jer nekako, ovaj CMS ne pravim samo za sebe, koristiće ga (nadam se

), ili će ga bar isprobati, dosta ljudi, pa sam pomislio da možda većina ljudi neće znati da podesi da im startni folder bude taj public. Razumeš šta hoću da kažem...

I onda sam ipak rešio da idem tako što će mi index.php i .htaccess biti u root-u samog projekta, o onda korisnik zna odakle se "kreće".

A taj public sam zamenio za front-end, u kome se nalazi sve ono isto kao što bi bilo u public-u (img, css, js, themes, itd.), ali samo bez index i htaccess... Znam, to sad malo predstavlja bezbednosni propust, jer će neko moći da "gađa" app folder, u kome je i konfiguracioni fajl, al' šta ću, možda se na kraju ipak vratim na public...