Prvo, izvini na malim šalama, ne shvataj to ozbiljno
Samo pokušavamo, bar ja, da ti objasnimo da to šta ti hoćeš uopšte nije jednostavno, a eventualna rešenja su preskupa za neku normalnu upotrebu.
U startu je nerešiv problem automatsko određivanje lokacije sa rezolucijom od 10 cm, kako si naveo. Čak i najskuplji GPS prijemnici na našem tržištu imaju rezoluciju min. 5 metara, neka bude i 2m, što je neprihvatljivo za tvoje potrebe. (Pogledaj sajtove firmi koje ugrađuju GPS prijemnike u automobile, spregnutih sa GSM telefonima, koji šalju informacije sa GPS-a o položaju vozila, kao što je "Certus", na primer)
Ne postoji jednostavno rešenje za određivanje lokacije kutije, u tvom slučaju, u jednom zatvorenom prostoru. Po meni, čitav sistem trebao bi da sadrži (govorim o lociranju SAMO jedne kutije):
- Primopredajnik na kutiji, koji će primiti svoj kodirani signal i automatski preći na emitovanje
- Tri prijemnika (minimalno!), montirana na krajnjim uglovima magacina, svaki opremljen sa (bar) tri usmerene antene i procesorom u sebi koji bi određivao sa koje antene dolazi najjači signal i tu informaciju slao kablom do centralnog kompjutera
- Centralni komandni centar, koji ima predajnik sa biranjem kodova za slanje - prozivanje željenog prijemnika i PC koji bi obrađivao signale sa prijemnika koji su postavljeni po uglovima i naravno dobar softver koji bi trangulacijom tačno (u metar-dva

) pokazao mesto gde se prozvani prijemnik nalazi.
Po mom mišljenju (ne mora biti tačno, naravno) to bi bio jedini način za automatsko lociranjenje željene kutije, a kao što vidiš, uopšte nije ni jednostavno, ni jeftino.
Možda postoje neka druga, sofistikovanija rešenja, za koja ja ne znam

pa će kolege da me isprave.
Pozdrav!