Dobro veče vam želim dobri ljudi,
već par godina se vraćam na ove stranice i pripremam što psihički što materijalno za "Avanturu Norveška".
Pisanje starih članova je od neprocenjive vrednosti i moram vam se na samom početku zahvaliti na podršci koju mi vaši tekstovi pružaju. Vidim da odlazak i uspeh zavise uglavnom od rada i truda,a to mi barem nije teško...doduše potrebno je i malo sreće al verujem da ko sebi pomogne i Bog pritekne.
Krenuo sam na kurs Norveškog i za 6 meseci il ću da pevam norvešku himnu il da omutavim. Supruga mi je zaposlena u Urgentnom C. i upravo završava prekvalifikaciju u srednjoj medicinskoj na opštem smeru što je uslov da se ona lakše zaposli,a ja sam master inženjer šumarstva. Situacija nam je malo komlikovana jer nam ćerkica ima samo 3 godine,a druga stiže u Oktobru tako da će selidba za Norvešku sa trogodišnjakinjom i bebom biti veselo iskustvo al lepota života valjda i jeste u tome što se dešavaju nepredviđene stvari

.
Što se tiče supruginog zaposlenja to nam je sa ovih stranica,a i iz iskustva nekih kolega potpuno jasno ali imam problem pa i malu molbu u vezi mene. Naime koliko god tragao za referencama: Šumarski inženjer i Norveška , ne nalazim ništa smisleno na ovom forumu pa ni van njega. Stoga ako iko zna nešto o mogućnosti zaposlenja za mastera inženjera šumarstva i ima neko konkretno iskustvo u vezi toga biću mu večno zahvalan na bilo kakvom napisanom komentaru.
Norveška ulaže u pošumljavanje , ima odlično razvijenu stručnu službu i proizvodnju drvne mase ,a čak je donirala novac Srbiji pre par godina da se u Srbiji izvrši prvi sveobuhvatan premer šuma tako da verujem da ću uspeti u traženju zaposlenja tamo. Ono što bih cenio je da ako iko ima neku sugestiju u vezi moje profesije nek napiše neki komentar.
Želim vam svako dobro i nadam se da ćemo vam se sledeće godine pridružiti na ovim stranicama i kao davaoci saveta novim članovima.