Ja danas zvanicno dobio posao...sutra krecem sa obukom...
Dobio posao asistenta u Omsorgstjeneste ustanovi gde radi moja supruga...veze rade i u No

...mada nije bas tako al ajd..
Pre neke tri nedelje pitala je sefica imam li posao i da li sam zainteresovan da radim kod njih, rekla joj da posaljem samo molbu i cv i evo danas bio na intervju i to je to...
Necu biti klasican asistent vec cu biti asistent samo jednoj osobi...to je dvadesetdvogodisnji decko koji ima cerebralnu paralizu i u kolicima je...
Treba mu stalna pomoc asistenta tako da nas ima nekoliko koji cemo raditi u dve smene...od januara krece na fakultet, ovde u Tromsu, pa ce mu trebati pomoc i za pratnju od i do faksa...studira engleski...
Na razgovoru bili ja i jedan Tajlandjanin koji zivi dve godine ovde zna vrlo malo norveskog ali ce se sluziti engleskim i to nije bio nikakav problem za njega...cak je sefica rekla mojoj zeni da cu i ja morati da pricam engleski ako hocu posao (nije znala zena da snakam malo norsk) ali Dragana joj objasnila da ja pricam norsk...
Kaze zena morate da ga pomerite malo od tv i igrica...mislim se ja koje pomeranje kad raspalimo fuciku preko sonypleystation-a nema pomeranja do kraja smene

Razgovor skroz opusten...zena je predobra...ceo razgovor na engleskom zbog malog kosokog Tajlandjanina (ja bas i nisam tako dobar sa engleskim ali sam se snaso, sve razumeo ali kad trebam da kazem nesto onda norsk)...
Dobio 60 % ...ja se ponadao stotki ali prezadovoljan sam i sa ovim za pocetak...a kao sto sam pisao pre nedelju dve ima jos jednu ponudu takodje za asistenta i to je posao samo po pozivu tako da cu i to prihvatiti, najverovatnije...mogao sam tamo da krenem jos pre nedelju dana ali sacekao da vidim kako ce se odvitjati ovaj deo pa sad mogu da kombinujem...
Znam da je bilo pitanja na forumu da li moze da se spaja procenat u istoj komuni, istoj bransi i sa istim gazdom(komunom) i bio do skatekontura da se raspitam da li je to problem i oni rekli da nije...e sad ja vec imam boravisnu dozvolu na osnovu spajanja porodice pa kontam da za mene nema takvih problema...za ostalo ne znam...
Nesa-co je skoro pitao o tome...
I eto...da i mi curani malo proradimo...
Zelim puno srece svima koji traze posao i koji su krenuli u avanturu zvana Norge...a Nesi posebno posto mislim da njemu treba ponajvise posao, kad cuo od zene da i oni koji pricaju samo engleski mogu da dobiju ovaj posao odmah se setio i kazem ovo bi bilo ok za Neska ali snacice se on vec...zelim mu puno srece...