Citat:
Nesh-co:
Jeste kacio je, nema veze sto si obrisao post. Knjiga je iz 2010, a promene su se desile Januara 2013. Ne znam kolike su i kakve te promene jer nemam cime da uporedim. Usput bi skenirao to u boji...
obrisao sam post zato sto sam video posle da vec imas knjigu na eng u materijalima, a vidis sad mi je jasno i o kakvoj drugoj knjizi je rec

i iskreno ne mislim da su te promene vredne bacanja 400 NOK u tvojoj/vasoj situaciji. na onim sajtovima za vezbanje testova u 90% slucajeva imas i objasnjenje uz odgovor tako da se tu nauci mnogo toga, a i slazem se da je knjiga manje-vise usput da se preleti radi neke grube slike (imam knjigu na norveskom tako da to ne pomaze jer kazes da treba ta na eng). posle se sve izbrusi aktivnim radjenjem testova.
ja sam voznju (u norge) polagao pre nekih 6 meseci (teoriju preko
www.prove.no), a supruga je krenula sada da sprema teoriju (preko teoritentamen.no) i iz tog nekog iskustva mislim da je mnogo bolja varijanta sa teoritentamen.no - android aplikacija je mnogo bolje uradjenja, sa pojasnjenjima i tacnim odgovorima odmah (dok na prove.no se samo na kraju dobije krajnji rezultat bez da znas gde si pogresio). Desktop verzija je ok na obe stranice. Kada sam bio na teoriji svega polovina pitanja mi je bila poznata, za ostatak sam morao malo da se zamislim. Sad, mozda je moj test tako zapao, a mozda i prove.no nema bas tako dobar fond pitanja..
Sto se tice odgovora iz Statensvegvesena, negde u januaru ove godine sam im pisao i odgovor je:
• Førerkort når man ikke får innbytte av utenlandsk førerkort.
Du slipper å ta det trafikale grunnkurset. Men du må ta mørkekjøring og førstehjelp. All annen obligatorisk opplæring må gjennomføres. I tillegg må du ta teoretisk og praktisk prøve.
Znaci, jedino sto nama ne treba je taj Trafikal grunnkurs (a to inace ne treba nikom starijem od 25 god). Sve ostalo treba (voznja po mraku, voznja po ledu, nocna voznja, kurs prve pomoci, duga voznja, polozena teorija), plus sami casovi voznje u zavisnosti od procene instruktora (a to moze da se desi da ne treba ni 1).