Citat:
jedy023:
Citat:
pan 1: Hvala Mirjana na informacijama. Deluje mi jako komplikovano a iskreno i vrlo skupo, kao sto si i sama rekla, da se ovde spremam za taj trinn 3 test. Polozicu i ja kao i svi ali sam mislila malo kasnije a ovde se to malte ne odmah trazi kao uslov za posao.
Iscitala sam ja postove i od Stefanka a i pitala sam ga to sto me interesuje ali nisam zakljucila po tome da je on polagao taj trinn 3 test...
Davicu ga malo na pp
P.S.- To je Mirkina preporuka, cisto da znas Stefanko!

A Mirka se ne odbija!
Pozz za sve!
Stefanka nije on to polagao,jer na tom radnom mestu gde on radi ne treba taj ispit,koliko sam ja njega rayumeo na ta radna mesta mogu svi da rade koji imaju zavrsenu srednju skolu u norveskoj pa je jagma za tim poslom.
Ovo sam istrazivao iz razloga sto mi je supruga profesor informatike a i ja kao dipl.ing radim u specijalnoj skoli pa sam kontao da se zapocetak tu uvucem.
Ovo si pogresno shvatio.Førsteskolelærer nema nikakve veze sa asistentom u obdanistu.To su dva totalno odvojena posla.Zato sam vise puta napisala sa crvenim slovima
"førsteskolelærer" da se ne shvati pogresno.
Kao asistent,mozes gde oces ako imas pasos EU ili si dosao na pripoj porodice bilo u odbanistu ili po domovima.
Pa svi oni oglasi sto sam ih okacila sadrze deo koji se zove "KRAV"tj.zahtev za to radno mesto,i tu se lepo navelo da traze priznanje od Udir-a a Stefanko se ubio pisajuci o svom masteru i tih 60 poena koje nasim nastavnicima fale...
Dakle,ogromna je razlika izmedju
barnehage assistent i
førsteskolelærer.Pa sama rec lærer je dovoljna za razliku...
Konacno se rastumacilo...
MIRKA (gledam u tuznu jesenju noc,s pokisle grane lisce opada,u daljini cujem muziku
neku i pitam sebe gde li si sada...)