stavasbriga: @zokiruma
Nema potrebe da predajes u BG, moze biti samo komplikovanije.
Imas dvije opcije
1) Da predaju u nekom od centara za strane radnike (Oslo, Stavanger ili Kirkenes), sve treba da bude gotovo za 10 dana od datuma predaje. Imaju pravo da se nalaze u Norveskoj sve dok ne dobiju odgovor (u slucaju duzeg cekanja), ali poslije isteka 90 dana sengena ne bi smjeli napustati Norvesku. Supruga nema pravo da radi, dobije d ili f broj, zdravstvenu zastitu i sl.
Ovo se moze organizovati tako da prenoce u Oslu i predaju papire. Koliko sam ja upucen termini za predaju dokumenata se strogo postuju tako da se moze organizovati, bitno je sam o ne zaboraviti nesto u Beogradu

Ne mogu da se sjetim da li je poslije dobijanja dozvole moguce zakazati termin za slikanje na drugoj lokaciji. Dozvola u svakom slucaju stize postom.
2) Da predaju papire u lokalnoj policijskoj stanici, odgovor se ceka 8-9 nedjelja. Imaju pravo da se nalaze u Norveskoj sve dok ne dobiju odgovor (u slucaju duzeg cekanja), ali poslije isteka 90 dana sengena ne bi smjeli napustati Norvesku. Supruga nema pravo da radi, dobije d ili f broj, zdravstvenu zastitu i sl.
3) Moze i da se preda u BG ambasadi, odgovor se ceka 8-9 nedjelja. Imaju pravo da se nalaze u Norge do isteka sengena ali ne i duze. Mislim da je ova opcija inferiorna u svakom pogledu.
http://www.udi.no/Oversiktside...stider-for-arbeidsinnvandring/
PS: Baci pogled na privatne poruke.