BlondySu:
Pozdrav svima!
Ja licno nisam imala povratnu kartu.Ja sam isla iz Budimpeste sa madj.pasosem.Prolazila sam kao da i nije carina u pitanju.
Eto malo opsirnije da napisem kako sam dosla do posla...

Nisam bila zaposlena nego sam volontirala u jednom domu...nego me nije bilo duze vreme ali citala sam sve vase postove.
U Narviku je bilo objavljeno slobodno mesto u jednom domu za Helsefagarb.Pozvali su me na intervju prosle nedelje.Spremala sam se danima za to.
Kada sam otisla 4 osobe su sedeli za stolom i cekali da udjem.JAAAOOOJJJ pa gde sam Ja dosla?Zapitala se...kao na sudjenju...
Nakon mozda 20 minuta razgovora su se zahvalili i rekli da ce se javiti putem tel. ili mejla.
Nervozna sam bila nevidjeno i mislim da se i stolica tresla na kojoj sam sedela...
U medjuvremenu su se javili iz taxi firme da im je potreban Helsefagarb.jer imaju Helseautobus na liniji Narvik-Tromsø-Narvik.
Ponudili su mi da bih mogla ici sa njima u Tromsø do kancelarije.Pa sam tako i Ja bila ponedeljak jedan od putnika.Prijatno iznenadjenje je bilo da je direktor bio na autobusu.Taman sam se smestila i eto njega da mi objasni malo sta bi bio moj posao i sta se gde nalazi.
Imala sam osecaj kao da idem na neko putovanje oko sveta...hahahaha

Sve nepoznato ali prijatno okruzenje.Bila sam odusevljena koliko je sredjen autobus za bolesnike koji putuju do bolnice.
Autobus sa 5 zvezdica!

Toalet,mini kuhinja i ugradjene fotelje za poleganje tezih pacijenata.
Kako smo stigli u kancelariju,seli i oni vec imali pripremljene dokumente koje sam im poslala sa prijavom za posao.Objasnili su mi sta bi bio moj posao,radno vreme i plata.Pristajes???Odgovara???
Prihvatila sam posao i odmah potpisali ugovor.Nakon su me odveli u garazu i objsanili mi sve detaljno i pokazali sta se gde nalazi u autobusu.
Radno vreme je odlicno.Jedne ned 3x,a sledece 2x.Ove nedelje vec radila 3 x.

))
Posle potpisanog ugovora sledeci dan pravac u policiju da vidim sta trebam resiti oko papira.
Zamolili su me da se registrujem na UDIjevom sajtu i formular koji su mi dali da popunim i sa time da se vratim,pa nakon toga mogu ici u porezku..
Smorila se(jer sam mislila da cu odmah sve resiti) i krenula kuci da se sto pre registrujem na sajtu...
Zazvoni telefon...nepoznat broj...i kada se javila eto cuda drugog...

))
Zvali iz doma gde sam bila na prvom intervjuu i kazu ajde pa oni bi meni dali mogucnosti za rad pa da vidimo kako bi se snasla...Sledece nedelje vas zovemo da se dogovorimo kada da dodjete.
A Ja sam bila ubedjena da sam ostavila los utisak sa svojom nervozom!!!!!
Na intervjuu u domu su bili jako zvanicni a u Tromsø nije bilo nervoze.

))
Eto tako sam Ja dosla do mog prvog posla!!!A mozda i do drugog...

))