e ne mogu da verujem dakle.... mada nisam uopste ni iznervirana ni nista... valjda sam oguglala... dakle odem ja jutros u SAFH da vidim po dogovoru od juce s tim mojim papirima sta su jelte uradili i sta sada im nije jasno po stoti put.... dakle iz nocne smene... sedela sat ipo tamo jer na recepciji mi rekli da saksbehandleri jos nisu stigli.... u pola 10 sam zaspala tam ote me portir neki probudio... odem pitam jesu dosli,a ne jok oni bogu mi.... pa reko ja ne mogu ovde zaspacu covece.... kaze idi ti kuci pa zovi izmedju 12 i 14h.... dobro... otisla ja kuci spavala 2h ustala u 13h... cekala na vezi 40 minuta, verovali ili ne.... zaspala cekajuci opet... kad odjednom cujem neko halo u slusalici telefona razbudim se... reko ja sam zvala juce, jutros bila tu sada evo zovem da pricam konacno s nekim od saksbehandlera... jao kao pa izvinite ja bi to rado uradio ali oni nisu danas ni dosli na posao.... reko niko nije dosao od 7 saksbehandlera... pa jel imaju kolektivno bolovanje ili godisnji... nasmeja se covek kao pa zvanicno ne, ali nema nikog.... reko ne mogu da verujem... nasmejem se i kazem typisk norsk... takk for ingenting.... ha det bra... i to sve sa smeskom... i eto dragi moji kako se zavrsi birokratski dan... a da kaze on meni posaljite mail.... reko poslala sam vec 2 puta nema odgovora... pa kad ste poslali.... reko zadnji pre 10 dana.... aaa pa znate mi imamo reorganizaciju meilova koju smo poceli da sprovodimo zadnji mesec dana, pa mozda se mail ili zagubio ili ispao iz sistema ili jednostavno nije dosao pod prave ruke jos uvek... ja slusam i smejem se... reko dva meila za mesec dana i bas obadva ispadnu iz sistema, mislim da treba malo taj sistem da razrdite i zamenite posto ocito ne funkcionise

sa smeskom i plus dodam ili mozda treba radnici da dobiju obuku... nasmeja se covek i kaze da mozda...
i tako... kad bi covek svaki put za ovakve gluposti gubio zivce za 5 godina bi izludeo debelo... nego nauci da bude ko i oni sa smeskom pa uvali sto bi rekao nas narod
a inace su oni uspeli meni komplet dokumentaciju da zagube slavni 13 puta do sada

malo li je

jedan mail vise manje
u zdravlje skvadro i srecno vam farbanje jaja koji to radite
UKOLIKO NISI u norveskoj:
- trebao si da trazis autorizaciju za helsefagarbeidera a ne za sykepleiera
- radnu dozvolu na osnovu prakse u norveskoj ne mozes da dobijes
- jedina mogucnost ti je da posaljes sve papire ponovo, platis gebyru ponovo i lepo na molbi za verifikaciju diplome strikiras da trazis AUTORIZACIJU ZA HELSEFAGARBEIDER/HJELPEPLEIER
-pa tek kad dobijes autorizaciju za helsefagarbeidera onda lepo dodjes ovamo
- pa nadjes posao
- pa polozis jezik
- pa se latis gore navedene procedure za autorizaciju kao sykepleier
to je tvoj jedini moguci put
ko zna zasto je to dobro :)