Citat:
Shadowed: Sto se tice aera, on jeste prilicno potenciran u marketingu ali je to zato sto to najvise privlaci ljude, sto je i poenta marketinga, tako da se za to mogu samo "okriviti" korisnici jer je to ono sto im je bitno.
Pa ovo svo vreme ja i pričam, "oni" ništa javno ne spominju programiranje, podršku tra la la već samo taj Aero koji usput jadnjikavo radi kada se otvore 10+ tabova, u odnosu na konkurentski operativni sistem, Linux.
Citat:
Shadowed: Sad stvarno
lupas.
Po strani sto taj Ready boost jeste bezvezan.
Slobodno se posluži rečnikom Miroslava Jeftića, on ima isti takav.
Inače ne lupam kako ti i Mirosalv kažete, već sam čuo da postoje programi koji se instaliraju na XP i rade istu tu, po meni tupavu stvar sa optimizacijom memorije preko USB flash diska!? Istina ili ne ne znam ali da postoji postoji.
Inače menje više što sam ja napisao i Shadowed je slično napisao tako da izgleda da nisam samo ja u krivi.
Znači kao prvo @
mmwc iskreno bih te zamolio da mi ne prepravljaš postove na način na koji tebi ide na ruku i kako tebi odgovara da bi kasnije mogao sam sebi da odgovoriš na moju poruku koju si usput ti izmenjao opet kako tebi odgovara, prestani jednostavno nije ti prvi put.
Citat:
mmwc: Pri korišćenju Internet Explorera 7 sigurniji si iz Viste nego iz XP-a.
Ovo za Windows Defender bih voleo da pojasniš. Verovatno si ga probao (ja nisam) čim znaš da radi bolje na XP nego na Visti. Ako je tako, mogao bih da pomogneš u ovoj temi. 99% sam siguran da nisi ni probao, a kamoli da si stekao utisak da je bolji u XP-u. Ako nemate bolje argumente već nakon svakog našeg posta pišete "bolje radi u XP-u" biću primoran da zaključam temu ili da sređujem postove. Shvatite ovu diskusiju za ozbiljno iz koje će mnogi moći da izvuku korisne informacije.
Čekaj jel si ozbiljan? Zaista misliš (a ovde bogami i tvrdiš samouvereno) da je Internet Explorer 7 sigurniji pod Vistom nego pod XP-om? Po čemu je to sigurniji? Jedna ista kompanija da napravi jedan isti proizvod koji je na jednoj distribuciji bagovit i nesiguran pun rupa, dok na drugoj taj isti proizvod sa istom serijom radi bez problema? Onda dolazimo do zaključka da je sistem u krivi a ne program koji distribuira ta kompanija? Možda si mislio da nije OPTIMIZOVAN za rad pod XP-om? mada i tu grešiš jer jeste. Zaista bih voleo da mi objasniš šta je to nesigurno u internet Explorer-u 7 pod XP-om a pod Vistom savršenstvo snova!?
Windows defender RADI na XP-u, skini ga i ti ako usput imaš licenciran windows i možeš da skidaš sa Microsoft.com

To za brzinu mislio sam na IE7 i WMP, Windows Defender je u ovoj rečenici i mom kontekstu slepi putnik.
E pa vidiš taj jedan (ali vredan) 1% ide meni i pokorava tvojih famoznih 99%, nemoj donositi zaključke o drugoj osobi na osnovu svog razuma koji nije uvek u pravu. Inače ovo za shvatanje ozbiljnosti diskusije, OK ali kako mi i ostali ljudi koji čitaju ovu temu mogu da shvate ozbiljnost iz tvoje gorenapisane rečenice kada ti, ko ti se ne svidja prepraviš mu post kako tebi odgovara? Tako da ne pristaje ti da glumiš nekog ozbiljnog, iskren savet!
Verziju 7.2.3.2 i još jednu verziju sećam se da je bilo 7.3... nešto ne mogu da se setim izvini. Naravno izbacuje greške o nekompatabilnosti i da ovaj program nije testiran pod Vistom 64bit. Jedina verzija koja mi je radila i radi upravo je 7.8.5.0 znači bez greške, ali ova verzija je skoro izašla....
Citat:
mmwc: Procentualno ne znam koliko ljudi hoće da menja jezik windows-a ali je to pitanje često na forumu i još 2005-e je ubačeno u FAQ. Malo, malo pa neko postavi to pitanje. Nije u pitanju samo Nemački već i mnogi drugi jezici. Evo i link do posta u FAQ-u =>
http://www.elitesecurity.org/p925721
Netačno je i to da često spominjem enkripciju u temama o Visti. Nađi mi par primera.
Ready Boost se prvi put pojavio u Visti. Kako optimizuje memoriju u XP-u, i to si probao? Verovatno onda radi bolje u XP ili grešim?
Pa kako ne znaš procentualno kada govoriš o masi ljudi? 5-10-65-95% trebalo bi da znaš pošto se osvrćeš samo na podatak koji znaš na ES-u.
Enkripciju često spominješ i sam znaš, a da ja sada kopam po tvojim postovima nemam nameru nisam ja Bojan B... Koliko mogu da se setim u 2-3 teme si često to spominjao, nebi mi zapalo za oko da nisi i ovde pomenuo.
Ready Boost jeste se prvi pojavio pod Vistom ali sada može (ne znam kakav je efekat, dal je bezbedan niti imam nameru da ga probam, ni pod Vistom kamoli pod XP-om) da radi i pod tvojim omiljenim XP-om.
Citat:
mmwc: Uff... ovo pitanje nisam očekivao od tebe. Naravno da microsoft (niti bilo ko dugi) ne može da napravi windows koji će svakome da radi najbolje! Servisi se podešavaju i u XP-u pa i u Visti. Ako ti ne koristiš windows update zašto ga ne bih isključio? Jedan proces manje, više memorije slobodno. Ako nemaš štampač još jedan proces manje... Windows Defender, eto još jednog procesa. Jedan po jedan proces pa se nakupi.
Zato tebi Vista i troši u startu 400MB RAM memorije!
Nije ovde @Milane bilo reči i procesima koje ne koristim već o procesima koji su po default-u starovani kada instaliraš Windows. Koji to drugi sistem osim windowsa ti nametne servis za štampač a pritom ga ni nemaš uključenog niti povezanog, a možda ni fizički stvorenog pored računara?
Dakle nisu oni bezveze stavljali te procese, verovatno trebaju za nešto a to nešto je u stvari jedno veliko ništa, ali su zato time morali da opravdaju gigabitnu potrebu za DDR i to dva, memorijom. Dakle nakrmačili su Vistu sa nepotrebnim procesima, i sam znaš i tačka.
@Zorane ova zadnja slika što si postavio i moj citat, je odgovor na @mmwc-ov post kako je UAC extra, ultra odlična stvar kako te pita za sve. Ja znam da to može da se isključi, ali onda UAC nema dominaciju i nije više u punim ustima korisnika koji je hvale na sav glas. I taj program radi jednu istu stvar, bilo da ti brisao neke sistemske foldere ili instalirao recimo Winamp on će te pitati, u objašnjenju ti naravno NEĆE dati zašto bi recimo bilo loše da izbriše, instaliraš, repeiraš taj program, proces, sistemski fajl, i on se time ogradi, dakle pitao te je (allow/cancel) a ti ako sjebeš nesto sam si kriv. A to što te za različite stvari pita isto to nema veze jel da?
[Ovu poruku je menjao mmwc dana 23.04.2007. u 09:36 GMT+1]