Citat:
bachi: Za činjenice je neophodno imati argumenta, za iznošenje
mišljenja baš i ne. No, na svu našu sreću, moderator se ne slaže sa
tobom. ;-)
Onda se u tom slucaju ne moze uzimati za ozbiljno misljenje zemuna88 o razlozima za "nepovecavanje brzine uploada". Mogu ja da mislim i da pod haubom zive mali ljudi koji pokrecu automobil (sto rece Bjela sinoc u filmu

) ali to opet nije realno i samo je blebetanje

Ali doci ce neko ko ce zemunovo88 misljenje shvatiti kao cinjenicu i to ce onda biti dezinformacija... sto na kraju postaje spam - beskoristan tekst.
I kakve veze sad ima moderator?!?!
Citat:
bachi: Taman posla da mi smeta što si ti zadovoljan mrvicama, smeta mi
što od tih mrvica praviš kao da je vekna hleba.

E sad, ako ti hoces veknu hleba, al da je platis kao sto bi platio mrvice - to je veoma nerealno.
Citat:
bachi: Upravo zbog tvog (i tebi sličnim ljudima) stava i jesmo tu gde
jesmo kao društvo i država u celini. Čekam ja prijatelju od 1997. godine
da imam pristojan Internet sa pristojnim uploadom, ali to nikako da se
desi. Pristojan DL se i može naći po relativno ok ceni, ali stanje sa
uploadom je užasno i imam(o) pravo da budemo nezadovoljni, kao što i ti
imaš pravo da budeš zadovoljan mrvicama koje dobijaš.
Ja ti opet kazem... polako, vidis da se povecanje desava. 1997. koju spominjes, imao si modeme od 14.4kbps (koliko je to kilobajta

) u najboljem slucaju 33.6 dok ti provajderi nisu davali ni toliko, pa ti je dzaba bio "ultrabrzi" modem ako od provajdera ne mozes da dobijes toliku brzinu. A uz to se placalo na sate provedene na liniji. I to je bio download... o (tako bednom) uploadu je retko ko i razmisljao. Ako mislis da treba da bude veci upload, izadji na ulice... skupi istomisljenike... najlakse je sedeti i kukati nad, ah tuznom nam sudbinom, a nista ne raditi da bude bolje.
Citat:
bachi: Zato što ih plaćaš papreno.

Skuplje nego u inostranstvu, to je sigurno. UVEK (ali uvek) je tako i bilo. Islo se u Trst po farmerke, u Madjarsku po kobasice i kackavalj... pa zasto bi drugacije bilo i za internet? Ne, ne kazem ja da je to posteno. Ali sta je posteno na ovom svetu? Pogledaj i druge stvari - npr. (dajem ti primer iz necega cime se bavim) jedan objektiv koji u Americi kosta 500$, u Evropi je 500€, a kod nas je 500 + x€ (x je suma koju ce da ti zacepe nasi, a nije manja od 20-30%). I sta onda?! Internet nam je papreno skup? Skup jeste, ali "papreno" je vec subjektivna ocena.
Citat:
bachi: Odavno i jesam. ;-)
Bravo za tebe

Onda verovatno vise ne moras da kukas za 128kbps uploadom
Citat:
bachi: Da, samo što korisnici IKOMa za mnogo para dobijaju izuzetno
malo muzike, ali tebi je izgleda to ok.

To sam ti vec rekao... i u proslom i u ovom postu.
Citat:
bachi: Toooooo bre, a tim tempom ćeš 2035. imati 5Mb uploada. :lol:
Znam da u ovoj drzavi ima mnoooogo vaznijih problema od brzine uploada i zbog toga sam realan. Internet im je na tek tamo nekom... par hiljaditom mestu (ako i toliko). Sa takvim prioritetom, ja sam stvarno zadovoljan, odn. shvatam da ne mogu da ocekujem internet kao u Americi, kad nam je sveukupna situacija gora nego u Albaniji.
Dokazi da jesam :P Nadji me na njihovom platnom spisku
Da bar jesam... eh... imao bih flat5 (mozda i neki flat6, flat 10

) za dz, a mogao bih i da dam informacije iz prve ruke. Ovako -
ne nagadjam.
Citat:
bachi: Nisi realan, nerealan si ili skroman.
Da, uzevsi
sve u obzir (a ne samo zelju da upload bude veci), realan sam.
Pozdrav!
EDIT: Ovo sam jednostavno morao da dodam
Citat:
bachi: Toooooo bre, a tim tempom ćeš 2035. imati 5Mb uploada. :lol:
Ako smo tempom od 1997. do 2011. dobili 54x (a i vise, s obzirom na jos sporiji upload na 14.4 modemima) brzi upload, onda cemo tim istim tempom za 1.71x vise vremena (24 u odnosu na 14 godina) dobiti i 1.71x u odnosu na 54x veci upload, sto bi znacilo 1.71 x 54 x 768kbps = 70917kbps = 70Mbps

To bi bio flat4... flat5 bi bio 100Mbps. A ti bi nam dao samo 5Mbps... eto ko koci progres... stidi se :P
Plzzzz... nemojmo da lupamo
[Ovu poruku je menjao BiiigMuzzy dana 21.09.2011. u 13:20 GMT+1]