ja iskreno ne znam kako se ulazi u istu statistiku modema
a htedoh priupitati radi li se nesto na povecanju uploada ako slucajno ima ko nezvanicne informacije .. inace prezadovoljan sam internetom Ikoma
www.speedtest.net/result/1120329705png
nesto se svi nadamo posto je Telekom svojim adsl korisnicima izasao u susret da ce slicno biti i sa ostalim korisnicima kablovskim i adsl i dr .. povecavsi upload
malo znam o tome ko odlucuje koliki ce protok biti da li je bas sve do infrastrukture ili jos neceg da li se placa propusna moc , pregovara li se na drzavnom nivou tome i sl ?
nije mi jasno ni to zasto se ranije Ikom vezivao za Absolut OK , mislim zasto sve nije ili Ikom ili Absolut OK i zasto ona lista na speedtest.net u Your location nije prosirena toliko da znam da se Ikom nalazi na tom i tom mestu .. ili se jednostavno mnogo provajderi vode pod imenom drugih i ne zele "privilegiju" da im se ime iscita na toj listi ,da plate bez potrebe za to ? ..
jel ima negde spisak provajdera i kako se kotiraju prema speedtest.net u da vidim zasto Ikom nema vise zvezdica ... koji su sve uslovi potrebni sta fali da bi rezultat bio bolji
U interesu mi je to kao korisniku najvise zbog sebe

ali i drugih

naravno i zbog Majke Srbije
iskreno ne znam sta mu 3,4 predstavlja(jel pozicija u odnosu na druge u svetu ili jednostavno ocena korisnika) i zasto nije visa ta statistika , jer generalno sam prezadovoljan sta da kazem drugo kada placam 2 megabita a statistika merenja , najboljeg iz vise njih pokazuje 2,26 , znaci da je odziv sa njihove strane dobar ..
jedino sto sam se zezno je sto sam uzeo "dobar ruter" za koji se ispostavilo da i nije tako dobar jer nema opciju podesavanja bandwicha , sta cu kada malo zaradjujem ili uopste ne , a pri tom bas nista ne znam ili vrlo malo o svemu, pa em ne mogu da priustim superbrzi net em ne umem da kupim ruter .. mada u slucaju mog rutera dzaba jer isti ce kada torent pocne da radi vuce ka tom drugom a ne ka meni ... i to sve uprkos tome sto sam podesio opciju prioriteta porta ogranicio torent na tom drugom kopu .. neki dual band ruter nebitno
takođe ne kapiram cemu sva laz oko toga da ruter toliko dobar da kroz zid ili dva daje signal kada mu signal i kroz drvena vrata slabi za 20 do 30 % sto je mnogo obzirom da ne zivimo u Svedskoj i eri buduceg bezzicnog superbrzog neta ..laz onih koji na forumima izmisljaju , sajtu itsvet i sl
nesto sumnjam da bi se problem resio vecom brzinom , pre reklo bi se placanjem 2 provajdera ili placanjem Ikom u duplo ...pre mislim da bi bit torent povukao sam onome koji prvi ukljuci veci deo a da to nije srazmerno .. ne znam kakve rutere pojacivace i sl koriste ISP ovci ..
hvala na odgovorima i svako dobro i Vama ljudi i ljudima u Ikomu i sa srecom nek je svima !

UOMO UNIVERSALE :)