Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Van Halen - J U M P from Windows to Linux

[es] :: Advocacy :: Van Halen - J U M P from Windows to Linux

Strane: < .. 1 2 3 4

[ Pregleda: 8536 | Odgovora: 60 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Apatrid
Ottawa, ON

Član broj: 34944
47.248.0.*

icon Re: Van Halen - J U M P from Windows to Linux02.10.2006. u 17:14 - pre 226 meseci
Citat:
bojan_bozovic: Apatrid, sto se firmi tice, svaka se ponasa isto kada ima monopol. Gde je u interesu firme koja monopol ima da ga dovede u pitanje (npr. snizavanjem cost of entry, povecavajuci interoperabilnost sa konkurentskim resenjima?).

To je razlog zasto je IBM mainframe interoperabilan sa samim sobom. I MS Windows. Nego sta. IBM da da licencu za mainframeove Tajvancima da ih prave po $50000 komad (sto je mozda cena za refurbished IBM mainframe) ;-) Kada MS pise softver i IBM pravi hw, jedan od zahteva je i da isto tesko kopira. BTW sto se mainframea tice, IBM
i definise sta je mainframe, i drzi oko skromnih 90% toga trzista.

Bojane, ovo je definicija "interoperabilnosti" sa kojom ja baratam:http://www.m-w.com/dictionary/interoperability

Moze se napraviti sprava koja se lijepo integrise sa opremom drugih proizvodjaca, ali istovremeno cuva kriticnu intelektualnu svojinu onih koji je prave, da se ne moze lako kopirati.

Ako se vec o serverima prica, evo primjer iz tog domena: kad od njih pazaris Linux server, Kerberos i LDAP rade kako rade na svim unixoidima, ti MOZES da ga integrises (ne i kopiras njegov softver, ne i dupliciras njegovu funkciju) u postojecu mrezu i da postignes da prava pristupa korisnika budu jedan domen koji administriras. Sve mi se nesto cini (ne znam sigurno) da ces sa MS serverom (out of the box, nikakve druge aplikacije ne instaliras) da rodis mecku da takvo sto postignes, ako je uopste moguce.

Odgovor na temu

[es] :: Advocacy :: Van Halen - J U M P from Windows to Linux

Strane: < .. 1 2 3 4

[ Pregleda: 8536 | Odgovora: 60 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.