Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Van Halen - J U M P from Windows to Linux

[es] :: Advocacy :: Van Halen - J U M P from Windows to Linux

Strane: 1 2 3 4

[ Pregleda: 8537 | Odgovora: 60 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

vladdy
Chicago, USA

Član broj: 30119
*.dsl.emhril.sbcglobal.net.

Sajt: www.pro-transport.com

icon Re: Van Halen - J U M P from Windows to Linux28.09.2006. u 23:14 - pre 226 meseci
zasto?

Pa kako mislis da preuzmes korisnike?

Pazi, predug je put prevaljen za obicnog korisnika i oni sada de-facto NECEda predju na nesto sto nije ISTO ili BAR SLICNO kao ono sto trenutno koriste (Windows OS).

Naravno kad kazem slicno, mislim na GUI a ne kernel koji na kraju krajeva njih ne zanima.

Developer-i idu tamo gde je trziste, zato i ima toliko broj kvalitetnih desktop aplikacija za Windows vs. *Nix

Osim naravno ako ne radis za community (citaj za dz.) a "ko igra za raju i zanemaruje taktiku, ..."
http://www.pro-transport.com - The most advanced trucking software on the market

Odgovor na temu

tdjokic
Tomislav Djokic
u penziji
Beograd

Član broj: 6736
*.COOL.ADSL.VLine.Verat.NET.

Sajt: www.distrowatch.com

+210 Profil

icon Re: Van Halen - J U M P from Windows to Linux28.09.2006. u 23:31 - pre 226 meseci
Citat:
vladdy: Linux moze da preotme Windows dominaciju na polju desktop-a samo ukoliko poboljsa lakocu instaliranja i upotrebe.

U pravu si u celini. Znaju to i ovi sto prave distribucije i trude se sve vise, da se ponovim:

"I downloaded Sabayon and found it to be marvellous, 3D just worked, XGL just worked, DVD's just worked, Xvid/Mastroska videos just worked, and MP3's too!"

a radi se o nekoj novoj, svezoj, distribuciji, namenjenoj bas tim korisnicima koji bi samo vizard i gotovo, i ona nije jedina. Uvek ce ostati odredjeni procenat korisnika na Windowsu ali ce ih mnogo preci na Linux. Na forumima, koje sam sticajem prilika posecivao i vise nego sto treba, srece se mnogo prosecnih ljudi, koji prelaze na Linux uprkos potrebnim "zrtvama", da tako kazem. Izuzetno retko se jave neki u stilu "Sta, bre? JA da instaliram drajver za winmodem? Ma, nema sanse, bacam ja ovaj vas Linux!" U vrh glave 1 promil.

Neki, kao Xandros, menjaju totalno izgled i nazive programa, da bi bili blizi Windows mentalitetu. Recimo, imaju integrisane drajvere za prilican broj winmodema i bas wizard za podesavanje, nista gori od Windows wizarda.

MS je sebi nacinio svojevremeno medvedju uslugu, guseci konkurenciju, umesto da je lazno podrzava, da bi je lakse kontrolisao. Sada je njegov kolac toliko veliki, da je nekome dosta da dobije pola mrvice od toga svojom distribucijom Linuxa i njemu se posao isplatio, dobija vise nego da robuje tamo nekom lokalnom sefu i slicno. Autor Distrowatch sajta, Ladislav Bodnar, zivi samo od toga i cak daje neke umerene donacije pojedinim Linux projektima.

Ja koristim uglavnom distribuciju Kurumin, koja ima samo portugalski jezik, jer autor, Morimoto (Brazilac sa japanskim prezimenom?) nece da je prevodi na engleski (portugalski znam par reci, ali mi se ta distribucija prilicno dopada, toliko da mi je postala glavna). E, sad razmisli koliko je njegova "mrvica" vec velika, a koriste je uglavnom u Brazilu. Toliko velika, da nece ni da prevodi na engleski. Dobro, nije samo lenjost u pitanju - on ima ogroman broj skripti, valjda one generisu one lepe GUI wizarde, a njih je tesko prevoditi, sa svim uputstvima i slicno, ali - gladan nije. Puno radi, pise i knjige i slicno. Sve to, sa takoreci anonimnom distribucijom!
Na svetu postoje samo 2 OS-a: 1. Mint, 2. svi ostali!

Odgovor na temu

bojan_bozovic

Član broj: 29028
89.216.244.*

Sajt: angelstudio.org

+392 Profil

icon Re: Van Halen - J U M P from Windows to Linux28.09.2006. u 23:33 - pre 226 meseci
Citat:
Pa kako mislis da preuzmes korisnike?

Kada i ako OSS zajednica bude imala ljudske resurse i organizaciju komercijalnog sw vendora, tj.nikako.

Citat:
Pazi, predug je put prevaljen za obicnog korisnika i oni sada de-facto NECEda predju na nesto sto nije ISTO ili BAR SLICNO kao ono sto trenutno koriste (Windows OS).

U pravu si.nek im je sa srecom Windows. Zaboga, ljudi iz hobija rade, market share nije bitan, sem ako nisi Red hat. Market share nije bitan developeru vec distro makeru koji zaradjuje debele pare na tudjem radu. E pa distro makeri,kad je tako, zaposlite programere.

Citat:
Developer-i idu tamo gde je trziste, zato i ima toliko broj kvalitetnih desktop aplikacija za Windows vs. *Nix

Zavisi za sta ti komp sluzi. Za desktop, u pravu si. za server, nisi. IBM webSphere? Tivoli i Domino LDAP? DB2 baza? Oracle? sve to radi na Linuxu.

Odgovor na temu

Vladokv
Vladimir Knezevic
Svuda po gradu
Sopstvena Gewerbe
Berlin

Član broj: 31521
89.216.240.*

Sajt: goo.gl/ZbvDC

+16 Profil

icon Re: Van Halen - J U M P from Windows to Linux28.09.2006. u 23:48 - pre 226 meseci
Na linuxu se sporo radi. Treba vremena i za jednostavne stvari, a cilj kompijutera je da ti pomogne da sto brze zavrsis posao sto kod linuxa sporo. Pokretanje stvari iz shell-a je sporo i zastarelo. Kao u vreme DOS-a. I na linuxu ima programa zatvorenog koda koji se placa. Ima programa za windows sa open-source-om ali malo. To je do onih koji prave softver, a ne do sistema.

Linux gura neke ideale, ali kao sto jedna izreka kaze > budale ginu za ideale

Odgovor na temu

bojan_bozovic

89.216.244.*

+392 Profil

icon Re: Van Halen - J U M P from Windows to Linux28.09.2006. u 23:57 - pre 226 meseci
Pokretanje iz shella? WTF? da li si ikada koristio ikoji window manager na unixu? Nema nijednoga koji ti ne omogucava da podesis menije kako ti godi. Ko to ne zeli raditi, pa se zali da sve iz konzole mora, bolje Windows da koristi

Mozda je za tebe pokretanje sw iz terminal emulatora zastarelo, ali to ne moras raditi. Stoji da je to dodatna funkcionalnost, uz to da je unix shell mnogo funkcionalniji od dos prompta (job management npr.), i zato mi se windows resenje ne svidja. Ako komp koristis kao desktop to ti je dodatna stvar, koju ne moras koristiti. I OSX ima isti, pa ga Mac korisnik mozda nikad ne vidi.

Odgovor na temu

vladdy
Chicago, USA

icon Re: Van Halen - J U M P from Windows to Linux29.09.2006. u 00:03 - pre 226 meseci
tdjokic

Nije pitanje dal neko prezivljava od toga. Siguran sam da bi autor K Linux-a preizvljavao radeci i nesto drugo jer je covjek dovoljno dobar da moze da napravi svoj operativni sistem, ne ulazeci u kvalitet istog jer ne znam Kurumin.
Nema na engleskom? pa mora da zivi u nekoj dzungli u Brazilu :)
Fino je to, sto sjedis na plantazi i kuliras i pises svoj OS na svom jeziku, pare i slava te ne zanimaju, ali ovde pricam o malo vecim igracima.

Salu na stranu, ovde nije pitanje da li ce neko preziveti od linux-a. Ljudi prezivljavaju i bez osnovne skole, i to neki i vise nego dobro, pa normalno da ce sa takvim znanjem da "prezivi".

Stvar je sto niko od njih nije sposoban da napravi PROMJENU na OS marketu. Bill Gates je napravio sto je napravio, vlasnici Google itd itd. Za sada ne postoji apsolutno niko ko bi napravio nesto revolucionarno (prava rijec??!) i uzdrmao Microsoft sa desktop trzista.

Zar je nemoguce da neko od njih ne moze da uzme $100 mil (cifra totalno nebitna), siguran sam da bi i Sun i IBM uletili i zapocne ozbiljan Linux desktop projekat koji bi dao znacajnije rezultate. Sve ove male distribucije, sve za dzabaka, malo mi to zvuci neozbiljno.
Siguran sam da bi se za 2-3 godine te pare isplatile i krenulo profitabilno. Pa zar mislite da ljudima nije dosta MS monopola, drske politike te kompanije i mora propusta u njhivom proizvodima.
Cini mi se da potencijal itekako postoji, dal' je moguce da niko nece da zaradi ?? Red Hat i SUSE ??? hm ...

Citat:
U pravu si.nek im je sa srecom Windows. Zaboga, ljudi iz hobija rade, market share nije bitan, sem ako nisi Red hat.

Zar nije ovo forum profesionalaca a ne hobista.

Citat:
Zavisi za sta ti komp sluzi. Za desktop, u pravu si. za server, nisi. IBM webSphere? Tivoli i Domino LDAP? DB2 baza? Oracle? sve to radi na Linuxu.

Pa tema je vezana za desktop i moj cijeli text je vezan za desktop, a ne za server zar ne ?

Nema potrebe za off-topic a vjeruj mi da sam vrlo upoznat sa non-Microsoft server aplikacijama.
http://www.pro-transport.com - The most advanced trucking software on the market

Odgovor na temu

bojan_bozovic

89.216.244.*

+392 Profil

icon Re: Van Halen - J U M P from Windows to Linux29.09.2006. u 00:14 - pre 226 meseci
Cekaj, citiraj gde spomenuh da je ovaj ili onaj clan [es] hobist? Ima hobista medju [es] clanovima, ali ni na koga nisam pokazao prstom. Govorio sam o OSS programerima koji to rade iz hobija. Linus? Radi u Transmeti? Ali kada pise kernel on je hobist. kada pise sw za Transmetu onda se time profesionalno bavi ($$$). Theo? I on je hobist, bez obzira na njegove kvalitete kao programera.

Radi se o sledecem, Linus ili Theo sem malo moralne satisfakcije, nemaju nista od toga ako linux ili OpenBSD desktop market share ode na 50%. red hat i slicni, e, njima je to u interesu.

Da linux desktop nije utopija, veruj mi, i veliki distro makeri i vrlo veliki igraci poput IBM-a i HP-a bi se sjatili tu da namlate pare. Red Hat se odrece svoga desktop proizvoda i sada imaju samo RHEL. Server je nesto drugo. To sto neki Brazilac pravi svoj Kurumin nije relevantno.

Nemojte da se nadate da ce Wine izmeniti stvari,i omoguciti lak i bezbolan prelaz na neki buduci Linux. OS/2 Win32 emulacija je bila tako dobra da se nikome nije isplatilo da pise softver za OS/2

[Ovu poruku je menjao bojan_bozovic dana 29.09.2006. u 01:25 GMT+1]

Odgovor na temu

vladdy
Chicago, USA

icon Re: Van Halen - J U M P from Windows to Linux29.09.2006. u 00:26 - pre 226 meseci
Bas kao sto brazilac koji pravi svoj OS nije relevantan, i slazem se i objasnio sam gore zasto, tako ni hobisti programeri i njihovi "hobi programi" nisu relevantni.

Kada sam rekao ES forum profesionalaca, mislio sam da se prica o IT profesionalcima, a ne na clanove.

Pa ja ne mislim da je Linux desktop utopija, cak naprotiv, ali mislim da je OSS utopija kao i besplatan operativni sistem.
Samo treba da preraste iz hobija i GPL-a u nesto ozbiljnije.

Odgovor na temu

bojan_bozovic

89.216.244.*

+392 Profil

icon Re: Van Halen - J U M P from Windows to Linux29.09.2006. u 00:28 - pre 226 meseci
IBM je ulozio milijarde dolara u OS/2. Nece i u Linux/2. na greskama se uci.

Moram se ograditi, stanje je kakvo je, a ako za pet, deset godina bude drugacije, dace bog pa cemo pricati. Ako PDA pocnu zamenjivati desktop PC-je to npr. ima da uzdrma trziste da eventualno i ne-windows OS imaju neku sansu.

Odgovor na temu

vladdy
Chicago, USA

icon Re: Van Halen - J U M P from Windows to Linux29.09.2006. u 00:37 - pre 226 meseci
PDA nikada nece zamijeniti desktop PC. Nikada ... previse je fizickih ogranicenja za to.

Mozes li sebe zamisliti kako radis na PDA (handheld) cijeli dan. I tako sedmicu, mjesec, godinu dana ...

Odgovor na temu

bojan_bozovic

89.216.244.*

+392 Profil

icon Re: Van Halen - J U M P from Windows to Linux29.09.2006. u 00:40 - pre 226 meseci
Imam Sony glasstron naocare na njemu. Nema misa, npr. vec samo touchpad. ne treba tastatura, komp prepoznaje moj glas

pa docking station, ako treba mnogo da se kuca i Glasstron, a moze i 42" HDTV TV umesto monitora ako Glasstron bas ne moze zadovoljiti, recimo i neko drugi treba da vidi sta je na ekranu.

Dakle buducnost, Star trek, stogod.

Pre 20 godina sam radio na C64 i PC/XT i Spekiju, CPC i slicnome. Tada je ram PC kompjutera bio do 640Kb, najcesce. Sada je skoro L1 kes toliki. Hard disk 20Mb? Sada je RAM bar za red-dva velicine veci. Skoro smo na 4.77GHz nismo li (originalni PC je bio 4.77 MHZ, speki 3.5MHz C64 1MHz)

Gledam mobilni, samo mu sony glasstron fali pa da tera Photoshop - to je npr. 400MHz, 32Mb RAM a Photoshop ima da radi na tome Moze i na 386 sa 4Mb RAM, i to dovoljno dobro da se ozbiljne pare namlate - pre petnest godina to je bila dream konfiguracija, kao da se pre petnaest godina nije radilo na PC-ju, a?

[Ovu poruku je menjao bojan_bozovic dana 29.09.2006. u 02:08 GMT+1]

Odgovor na temu

vladdy
Chicago, USA

icon Re: Van Halen - J U M P from Windows to Linux29.09.2006. u 01:06 - pre 226 meseci
hehe pa onda cemo pricati za 20 godina, kada se to desi i ode mainstream

na touchpad-u cu da otkucam 5 linija koda/sat vremena :)

vioce recognition - ajde za mene al ovaj jadni indus ovde ima da provede 5 godine da ga namjesti da prepozna njegov prijatni naglasak :o

docking station i monitor, pa zar nije to onda desktop pc

dobri stari commodore, i introi i YuCS :)

Odgovor na temu

bojan_bozovic

89.216.244.*

+392 Profil

icon Re: Van Halen - J U M P from Windows to Linux29.09.2006. u 01:10 - pre 226 meseci
Ne mora biti ni docking station, eksterna tastatura bi bila dovoljna

Odgovor na temu

milanche
San Francisco

Član broj: 2447
*.hsd1.ca.comcast.net.

+1001 Profil

icon Re: Van Halen - J U M P from Windows to Linux29.09.2006. u 02:05 - pre 226 meseci
Izvin'te sto prekidam:

Citat:
Mission critical igrice moraju da rade, nego sta.

Evo ti odgovor.Mislim da ton_majstor radi na tome i to mi je preporucio, samo para nema.

http://www.m-audio.com/

bojane,

molim te da obavezno javis ton_majstor-u da sam konacno naucio sta spada u pro audio
produkciju, te da sam konacno iz prve ruke saznao sve sto je ikada moglo da me zanima
o proizvodima firme M-Audio (koju je pre nekoliko godina kupio Digidesign (AVID), firma sa
kojom sasvim izricito izjavljujem da u sadasnjem trenutku nikakve, ali bas nikakve veze nemam
niti to planiram za ubuduce).

Odgovor na temu

bojan_bozovic

89.216.244.*

+392 Profil

icon Re: Van Halen - J U M P from Windows to Linux29.09.2006. u 04:48 - pre 226 meseci
Iskreno milanche za audio produkciju sam duduk, ali mene nema na tom forumu tamo da im solim pamet.

Da li sam ja rekao da je audio multichannel kartica reprezentativna za HPUX, koji se vrti na mainframeovima koji kostaju i preko milion dolara? Jok. Onaj pa sa Hello world dokazuje da programira i testira kompajler? WTF? Gde si to dosao Bozovicu?

Odgovor na temu

milanche
San Francisco

*.hsd1.ca.comcast.net.

+1001 Profil

icon Re: Van Halen - J U M P from Windows to Linux29.09.2006. u 06:07 - pre 226 meseci
Ja sam stalno pod utiskom da bar podsvesno svi imamo na umu prevladavanjem jednog ili drugog
OS-a trzistem, i non-stop raspravljamo o tome da li ce i kada ce prosecni korisnik poceti da vise
koristi Linux nego Windows.

Mainframe-ovima svaka cast i HP-UX-u o kojem bas ne znam mnogo, pa mi je dobro doslo da malo
nesto i saznam, i tu je tvoj ostavljeni link sasvim odigrao svoju ulogu - hvala na informaciji.

(...Solaris sam dosta vidjao - verovatno svi cipovi napravljeni od 1995-2000-te su pravljeni na nekom
od Solarisa (netliste). Za neverovati, cak sam video i QNX na delu (jedan Harman-ov proizvod), iako me OS-ovi
sami po sebi uglavnom ne tangiraju - ucim ih koliko moram i koliko mi treba za posao...)

Dakle, da kazem ovako:

Prepustam ti prioritet oko tih znanja i tih detalja, jer to nije moja uza struka. Ne pada mi na pamet
da ti ista solim i namecem misljenja. Moj fokus je zaista nesto drugo, pa da ostavim taj deo price po strani.

Medjutim, sa stanovista developera koji zaradjuje hleb u svakodnevnoj trci da se zadovolji upravo
mali crv kojem je audio kartica jedna od bitnih stavki, moram da istaknem stvari koje vidim.

Linux je kao jazz - covek koji se time bavi ne moze da bude glup gotovo po definiciji, ali moze da lako
umre od gladi ako se desi da nema proizvod. Ako niko nema vremena ni nerava da razume tvoj
trenutak velicanstvenosti, sta si uradio ? Pogotovo u vremenu kad nema bogatih i dokonih mecena, nego
sve ide preko granicnog procesa u kojem broj korisnika tezi beskonacnosti a strucnost jedinke tezi nuli.

Napraviti i odrzati proizvod je jedna teska disciplina u kojoj ni lucidnost, ni elegancija, ni inteligencija,
ni duhovitost, ni vic same po sebi nisu dovoljne. Mikrosoft je napravio fenomenalan proizvod - Linux
svoj kolac jos nije skockao do kraja, i ja vidim nekoliko stvari o kojima sam pisao (nedostatak binarne modularnosti +
nedovoljan coverage za hardware) kao prepreku koju mora da premosti ako hoce da se takmici.

Je li Linux prisao prosecnom studentu ? Ta kategorija je glavni potrosac u USA - svi jedva cekamo
pocetak semestara da vidimo dokle ce da spuste cene. Potrebe: malo za skolu (Word, Excell), malo
za zezanje (igrice), malo za zabavu (DVD, muzika/Mp3, malo snimanja, malo TV + video editing) i ko
zna sta jos periferno. Taj prosecni dasa u sustini i ne zeli da misli na kompjuter - hoce da uradi domaci
zadatak, da se poigra i ostatak vremena da misli sta je koleginici ispod suknje.

Linux je eventualno prisao prosecnom studentu computer science-a. To su uglavnom ljudi koji ga koriste
i vole,i na njemu uce sve - od kernela, preko shell-ova, C kompajlera, linkera, linkovanih listi, hash tabela,
i svega sto ti padne na pamet. Ali, ti momci nisu mera stvari - ako se okrenes samo prema njima, isto je
kao da sviras jazz za pet deda i cetiri babe koje pamte Charlie Parkera i Dizzi Gillespia, dok neko drugi pokriva
svo drugo stanovnistvo, medju njima gomilu omladine, od kojih su bar pedeset posto devojke.

Linux jos uvek nije prisao ni developeru u meri u kojoj je to Mikrosoft uradio sa VisualStudiom gde sve
pod milim Bogom radi - bukvalno sta mi je god palo na pamet da sam napravim u proteklih pet godina,
sve me je cekalo pametno organizovano i osmisljeno, cekalo je samo moj licni pecat, moj licni projekat.
Koji god flavor Windows-a da uzmem (desktop, handheld), sve je tu, sve radi, sve je integrisano i radi seamless.

Tako da - to bi bilo to sto sam hteo da kazem: Linux ima da jos gura uzbrdo ako hoce da bude to sto ljudi
na ovoj diskusiji iskreno zele da bude.

Mojne da se ljutis - sve je cool.

Odgovor na temu

bojan_bozovic

89.216.244.*

+392 Profil

icon Re: Van Halen - J U M P from Windows to Linux29.09.2006. u 13:02 - pre 226 meseci
To se sumira ovako, cost of entry je za OS najvisi, koliko treba da se napravi nesto slicno BMW-u a koliko treba za OS koji ce konkurisati MS-u? Treba podrska hiljadu SW i HW vendora - koji vidi nece da podrzavaju ako nemas market share, a bez njih i nemas mogucnost da se probijes, interoperabilnost sa postojecim SW koji je izuzetno tesko ostvariti bez uvida u kod konkuretskog OS i jak marketing, da vidimo sta ima Linux, a sta je imao OS/2.

Linux - interoperabilnost sa postojecim SW je nikakva (Wine) narocito za profesionalnu upotrebu (Wine i pantone color matching za Photosho i Quark?)
Podrska HW i SW vendora je slaba
Marketinga nema

OS/2 - interoperabilnost sa (tada) postojecim SW resenjima je bila odlicna (puni DOS/Win 3.1/Win32 API)
Podrska HW vendora je bila adekvatna, secam se dasu HW vendori pisali drajvere za OS/2 i to puno njih. Prakticno nije bilo graficke iz tog inicijalnog perioda 94-96 mozda bez OS/2 drajvera
Podrska SW vendora je bila losa
Marketing, pa puno firmi je koristilo ili i danas cak koristi OS/2 resenja. OS/2 je profitabilan jer je jedna firma otkupila OS/2 kod od IBM i napravila http://www.ecomstation.com/ ecomstation OS. (IBM ce obustaviti do kraja ove godine podrsku za OS/2, a ovi kazu, ne dok je profitabilno).

Zakljucak je da 99.9% diskusija na Advocacy moze da se lockuje odmah jer su bespredmetne

Potreban je veliki potres na PC trzistu ili eventualno novo trziste koje ce ga zameniti da se cost of entry snizi. Npr. kao gore, pa da vendori mobilnih i PDA preuzmu PC trziste. Nemoj misliti da su takve stvari nemoguce, mada sam postovao gore samo jedan moguc scenario, jer je npr. trziste UNIX radnih stanica prestalo postojati.

A mobilne i PDA valja pratiti, vec imas browser, email, MP3, rokovnik kalkulator, TV i radio tjuner, kameru, igrice, vec zamenjuje i fiksni telefon. Eksterno ovo i ono i PC ti treba za eventualno vrlo zahtevnu aplikaciju. 400 MHz i 32 Mb a za pet godina 2GHz i 2Gb RAM? Za sta, za telefoniranje i MP3? Sumnjam samo za to.

Cak i sada, nizi je cost of entry za OS/2 ili ecomstation OS nego linux. Win32 implementacija je na nivou 1995 ali je to bolje nego da je nema. I isuvise ocekujemo od programera koji HURD za 20 godina ne napravise, pa bes tako, vec sutra Wine moze da postoji samo na papiru bez dovoljno ljudi da odrzavaju kod?

Udjes u stan i pocnes da surfujes na mobilnom, pokazuje se slika na HDTV koji je bezicno povezan i surfujes? Automatski? Na cemu,PC-ju?

[Ovu poruku je menjao bojan_bozovic dana 29.09.2006. u 15:37 GMT+1]

Odgovor na temu

Zoran Rodic
Beograd

Član broj: 57538
*.adsl.static.sezampro.yu.

Sajt: zoranrodic.in.rs

+63 Profil

icon Re: Van Halen - J U M P from Windows to Linux29.09.2006. u 13:34 - pre 226 meseci
Zna li neko od Vas sta nosi GPL 3
Vidim sve kritike, cak i od Torvaldsa koji je odbio da potpise istu

Lomografija je kad imaš sa čime, a nećeš … a Pinhole kad nemaš sa čime, a hoćeš! tm

Odgovor na temu

bojan_bozovic

89.216.244.*

+392 Profil

icon Re: Van Halen - J U M P from Windows to Linux29.09.2006. u 14:38 - pre 226 meseci
http://www.elitesecurity.org/t...ti-nedostaci-moguce-posljedice

Odgovor na temu

milanche
San Francisco

*.hsd1.ca.comcast.net.

+1001 Profil

icon Re: Van Halen - J U M P from Windows to Linux29.09.2006. u 21:06 - pre 226 meseci
Citat:
Zakljucak je da 99.9% diskusija na Advocacy moze da se lockuje odmah jer su bespredmetne

Ako bi to bile diskusije programera/code dizajnera, bilo bi mnogo plodotvornije - i jedni i drugi bi bolje pratili sta
se radi u onom drugom taboru, pa bi se desavalo mnogo boljih stvari i za jedne i za druge.

Citat:
Potreban je veliki potres na PC trzistu ili eventualno novo trziste koje ce ga zameniti da se cost of entry snizi. Npr. kao gore, pa da vendori mobilnih i PDA preuzmu PC trziste. Nemoj misliti da su takve stvari nemoguce, mada sam postovao gore samo jedan moguc scenario, jer je npr. trziste UNIX radnih stanica prestalo postojati.

Sve sto se nekada primarno radilo na UNIX workstations, danas bez problema moze da se radi na Linux masinama.
To je sigurno jedan deo marketa koji bi trebalo da radi za Linux. Medjutim, to je jos uvek vrlo mali procenat trzista.

Citat:
A mobilne i PDA valja pratiti, vec imas browser, email, MP3, rokovnik kalkulator, TV i radio tjuner, kameru, igrice, vec zamenjuje i fiksni telefon. Eksterno ovo i ono i PC ti treba za eventualno vrlo zahtevnu aplikaciju. 400 MHz i 32 Mb a za pet godina 2GHz i 2Gb RAM? Za sta, za telefoniranje i MP3? Sumnjam samo za to.

Kao nada to sigurno postoji, samo imaj na umu cuvene izreke: "Drugovi, neprijatelj ne spava" ili "Biju Srbi, al' biju i Turci"

Dell Axim X51V je vec sada 624MHz/64 Mb, radi na Windows Mobile koji u multimediji ima 95% svega sto ima i desktop.

Osim toga, u paketu nude i pretplatu na ovo: http://www.smartvideo.com.

U sustini, najveci problem je sto je Windows tabor u moci da kreira i diktira nove tehnologije i nove platforme, dok Linux
za sada uglavnom pokusava da prati i uzvraca.

Pravi potres trzista bi bio da se napravi nesto novo sto treba svima, cini desktop nepotrebnim, a radi samo na Linux-u.
Da li se to u potpunosti moze desiti (kandidati vec postoje), i sta je sve za to potrebno, otvoreno je pitanje.

[Ovu poruku je menjao milanche dana 29.09.2006. u 22:36 GMT+1]

Odgovor na temu

[es] :: Advocacy :: Van Halen - J U M P from Windows to Linux

Strane: 1 2 3 4

[ Pregleda: 8537 | Odgovora: 60 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.