Nema caka, sve je objasnjeno na sajtu BA
Eventualna "caka" je da dokaze koje predocavas treba da imaju tezinu (ako kazes da imas platu od XXX EUR, idealno ces je potkrepiti nekim izvodom iz banke, ustedjevinom, pismom od drzave o porezu, proverljivom izjavom poslodavca, mozda referencama...).
Znaci "caka" je da sto vise potkrepis svoj slucaj

... mada ja to ne bih nazvao cakom vec vise zdravorazumskim razmisljanjem hehe.
Nigde ne pise da za turisticku vizu za UK treba pozivno pismo (sponsor letter)... pomaze, ali nije neophodno.
Inace, bez obzira sta kaze uputstvo za aplikaciju, trebace ti malo vise od £800 za ceo poduhvat (racunaj da ce ti mesec dana zivot, do prve plate, kostati bar £1000... a gde su avionske karte, troskovi aplikacije, ...).
Uzimaj savete sa rezervom jer sam ja na WP... a i dosta se stvari promenilo od kada sam ja aplicirao.
Takodje, BA je u nekom polurasulu sada (valjda jer menjaju sistem u point based), tako da se aplikacije resavaju prilicno sporo (ja sam 2006-te odgovor dobio za 5 dana, sad se ceka po mesec, mesec i po za WP... za Tier1 moguce i duze... najbolje vidi u ambasadi).
---
Pa da.. i tebe je Duska spominjala da znas... nish, javi se na PM ako imas pitanja da ne razglabamo ovde

.