Ma nije mračenje već realnost.

Mi smo još nekada prošle godine se prilično intezivirali oko ovog pitanja i tada sam smarala igde ikoga sam mogla da sam na kraju stupila u kontakt i sa jednom agentkinjom, našom, tamo u AU. Rekla mi je da se MCSE računaju kao vendor sertifikati, poslala mi je neku tabelu kao gde se na 'lestvici' nalaze (barem u tom trenutku). Pisali smo čak ACSu i ostala sam fascinirana što su odgovorili u roku od dva dana, a onda sam videla da je to samo prokleti generički odgovor. Vidim da se ti vendor sertifikati pominju i u pdf-u što DarkLady postavila.
Uglavnom, ta agentkinja nam je rekla da se ne bi prihvatala našeg slučaja jer u tom trenutku nismo imali nikakve šanse, što smo i znali, ali da se ispolažu ti sertifikati i navuče tih 5 godina staža i onda da se javimo ACSu pa šta bude (ne znam koliko košta ta njihova procena?!). Uglavnom, nakon toga iščitah silne horor priče o slobodnim tumačenjima ACSa, a sa druge strane sam stupila u kontakt sa likom iz Hrvatske kome su priznali sav staž, a imao je baš tačno pet godina čini mi se, a negde posle tri godine je tek polagao sertifikate. Čak mi je i poslao svoj primerak kako izgleda da autorizacija od ACSa.
Sve u svemu, moj dragi da zajedno sa mnom zagreje stolicu. On za sertifikate, a ja da završim već jednom fakultet... Ako ništa drugo, sertifikati mogu biti samo plus ako bude tražio posao usput sa čekanjem milostinje od ACSa.
Hvala svima na odgovorima i svakoj pomoći.
"Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner."