Pozdrav svima!
Nov sam na forumu, ali sa istom zeljom kao i svi ostali ovde, da brisem u Australiju. Vidim da je ovo jedini forum koji i dalje aktivno obradjuje ovu tematiku, pa sam listao vase postove.
Dosta stvari su mi postale jasne u vezi apliciranja za vize, ali i dalje ne mogu sebe da svrstam kao aplikanta za konkretno neku od viza.
Pa bih bio zahvalan jako ukoliko bi neko od clanova koji su bolje upoznati sa ovom tematikom moga da mi pomogne?
Naime, po struci sam fizioterapeut (zvanje je strukovni fizioterapeut), sto bi bilo u prevodu Bachelor of physiotherapy. Zavrseno po Bolonjskom sistemu... Trenutno zaposlen u Specijalnoj bolnici "Čigota" na Zlatiboru. Radno iskustvo, pa gotovo da ga i nema, jer sam tu nepune 2 godine. :/ Imam 24 godine, od Aprila meseca 25... Engleski cu da polazem naravno, i tu ne ocekujem ocene ispod 7.
Iscitavao sam postove ovde, jasno mi je da ide prvo polaganje jezika, pa Assessment od odgovarajuceg tela u AU za moju profesiju (koja je inace na SOL listi). Ali mi nikako ne ide da se svrstam kao aplikanta za neku od viza. Vrlo sam blizu odluke da se obratim i migracionim agentima...
Napominjem, nisam preduzeo jos uvek nikakve korake, jer prvo zelim da cujem vasa misljenja, ukoliko je to moguce

Vidim na seek.com.au da oglasa za posao fizioterapeuta ima na tone, pa mi nece biti problem da se javim bar na njih 30-ak
Inace bih dole isao SAM...
Bio bih jako zahvalan ukoliko bi neko sa foruma mogao da mi pruzi pomoc oko ovog mog problema. I da mi pojasni malo, kojoj vizi bih bio najblizi u ovom trenutku?