Nisi procitao pazljivo sta sam napisao.Linux je za one koji imaju kompjuter "viska" da se igraju.Mac OS X trazi specificne komponente.Ako cete da se zezate, onda instalirajte VMWare pa se igrajte sa OS X-om koliko hocete.
Ako hocete OZBILJNO da koristite Mac OS X kao Windows alternativu, imate dve mogucnosti:
1. Kupite Mac
2. Sastavite masinu koja ce sto je vise moguce biti kompatibilna sa OS X-om.
E, da bi ovo drugo bilo ispunjeno, NEOPHODNO je postovati ono sto sam napisao, NAROCITO pod 1 i 3.Ono pod 2 je pozeljno, jer ja nisam jos video Tigra, a NAROCITO Leoparda da radi sa lakocom sa manje od 1GB memorije.
Ti si ocigledno pobrkao termin Instalacije OS X-a samo da bi radio, i pokusaja postizanja sto veceg stepena kompatibilnosti.Zbog takvih izjava kao sto ti dajes gomila dece misli da ce da skine DVD sa neta, instalira na komp i da pici novi OS.I onda naravno ostaje iznenadjena, jer ubrzo otkriva da to i nije tako lako.Zato im ja savetujem Linux.Bolje da se voze u Fici, nego da imaju Mercedes parkiran u garazi, da se izrazim tvojom terminologijom...
Da bi se izbegla iznenadjenja, neophodno je postovati neka pravila.Svaki kernel koji je prepravljen da radi na "neprirodnim" cipsetovima i procesorima smanjuje nivo kompatibilnosti masine.Zato ja i tvrdim da je C2D ili C2Q neophodan.Na njemu najprirodnije (osim na PPC-u) radi Mac OS X.
Naravno, za zezanje to moze (ali nemora) da radi i na necem drugom.Ali kao sto rekoh, ako hoces nesto "kao" Mac, onda ne zali malo para.Dobices masinu koja ce ti pruziti ono sto Windows nikada nece, a plus neces morati da potrosis par hiljada eura za takvu masinu.Moj sistem me je kostao nekih 800-ak eura, a brzi je od vecine regularnih Mac-ova.Ja verujem da sam dobro ulozio pare.Posle nekoliko promenjenih konfiguracija, dosao sam do sledeceg zakljucka:
Za Tigra:
1. Procesor P4 sa SSE3 instrukcijama ili jaci (pozeljno C2D)
2. Cipset Intel 915,945,965,P33,G33 (meni je izvrsno radio sa AsRock maticnom sa 945 cipsetom, sve je radilo out-of-the box osim zvuka)
3. Graficka kartica onboard GMA950 ili neka nVidia 7xxx, ili ATI 1xxx (meni je izvrsno radila 7300GT, i ATI X1300XT sa 128MB RAM-a)
4. HDD IDE (moze i SATA, ali je sigurnije sa PATA)
5. ChaOS ili JaS distribucija Tigra.JaS je izasao poslednji 10.4.8, ChaOS 10.4.10 (Meni ChaOS radi bolje)
Za Leoparda :
1. Procesor C2D,C2Q (ja imam E6600 C2D, 2.4GHz)
2. Cipset 945, 965, P33,G33 (ja imam Gigabyte G33M-DS2R, radi 100%)
3. Graficka kao i za Tigra, ili bolja (ja koristim ATI X1800GTO, sa NatitX1800.kext, radi odlicno.Pozeljno je nabaciti recimo ATI HD2600PRO, jer postoji nativna EFI podrska, bez ikakvih prepravki u drajverima.Takodje HD2600PRO je BluRay ready)
4. DVD ROM je pozeljno da bude SATA ili eksterni USB
5. HDD moze biti i SATA,
6. ToH distribucija Leoparda radi odlicno, sa EFI 5.2, posle instalcije update na 10.5.1 ide normalno kao na svakom Mac-u, sa APPLE-websajta....
Sve u svemu ja toplo preporucujem donju konfiguraciju u oba slucaja, ako se ima para, jer je spremna za buduce dogradnje/verzije OS-a.
Kao sto rekoh, vi kako hocete, moze se i glavom kroz zid

Sva sreca sto sam svestan svoje nesvesti.U suprotnom bih bio nesvestan svoje svesti...