Citat:
kobrejabre: Zaboravio si samo da neces TI o tome odlucivati, sem ako nisi vlasnik (ili direktor). Od kad to programeri biraju project leadere, mislio sam da je obrnuto...
Direktor ce u krajnju ruku na svoju licnu odgovornost uraditi pravi izbor i u ovo ne sumnjam kada su u pitanju privatne firme. Za drzavne smo vec znamo kako to ide...
Sto se tice ko koga bira...
Lepo sam rekao, da bih
licno pre birao, takav ambijent, gde bih radio... Ukusi i licne zelje, su razlicti, od prakse... Nekad mogu i da se poklope, narocito u privatnim firmama... Entuzijazam i znanje (jako su komplementarni, i idu zajedno) nekog freelancera - programera, cesto zna da nadjaca onoga ko se oslanja samo na "evo vidi Sefe, ali ja imam diplomu"...
Citat:
Khm, khm... FON barem IMA forum (prilicno dobar) i IMA razradjen sajt sa puskicama, i sve to su odradili studenti tada 1. ili 2. godine (koji, jelte, nemaju pojma ni o cemu). normalno, kad fakultet upisuje 300% studenata vise od realnih kapaciteta i pod hipotekom je mocnih (po uticaju) profesora "ekonomskog" usmerenja, i znanje vecine studenata o IT mora da trpi.
To sto FON ima forum, i sto gaje verovatno napravila grupa nadarenih pojedinaca, ne znaci i da svi studenti FONa poznaju dovoljno dobro internet tehnologije, kako bi uopste mogli napraviti isti. U okviru osnovnih studija, nisam video da ucite nesto vezano za Internet, izuzev Jave, ako se ne varam? I Javu tek uce noviji studenti, a umesto Pascala?
Btw, ko je radio onaj ocajan sajt FONa?

))) Profesori?

) Postavi ga u forum, web-dizajn kritike,
ako smes pa gledaj sta ce da ti profesionalci kazu...

)
Citat:
1. Fakultet ima vise smerova, nije namera svih studenata da studiraju IT (recimo da pola ode na druge smerove koji su menadzment a ne IT).
Da, da... Imate recimo i smer - upravljanje kvalitetom, cije strucnjake niko ne ceni i ne zaposljava, ne samo u svetu, vec i ovde...
Citat:
2. Skoro svi profesori su normalni tako da uglavnom nema izivljavanja, pa imas dovoljno vremena za zivot i ucenje sa strane.
Ne bih bas rekao, sudeci prema pisanijama sa Vaseg foruma, kao i
www.puskice.co.yu
Citat:
3. Ako HOCES da ucis vise od onoga sto se trazi za ocenu, IMAS OD KOGA (ocekuje se ta i studenti pokazu inicijativu u vezi toga).
Ovo bih isto mogao i ja da kazem, nevezano za FON...
Citat:
Uostalom, na fonu su se mogle videti takve face kakve su Jim Coplien i Bran Selic. Sumljam da si kao slobodan strelac imao piliku da ih vidis i cujes. A za njih bi trebalo da znas ako si imalo odmakao od php-a, mysql-a i slicnih pocetnickih stvari.
Ovo bi trebalo uvrstiti u zbirku es bisera... PHP i MySQL pocetnicke stvari?

)))) A koje su to ostale "slicne pocetnicke stvari"? Vi na FONu, kao ucite PHP i MySQL (u okviru obaveznog nastavnog plana / programa)? ;-))))
Ajde, bas da cujemo ovde, sta su to pocetnicke stvari? A sta su to naprednije stvari? I U KOJOJ OBLASTI...
Nisam cuo za njih, a opet neka drugi presude, da li sam odmakao od pocetnickih stvari...
i u kojoj oblasti...
P.S. Sto se tice Vaseg foruma, vidim da je radjen phpBB2 tehnologijom...

))) Gde je tu Vasa licna egzotika i znanje? Sto niste uradili forum, samostalno preko Vasih licno napisanih skripti, a ne preko gotovih phpBB2 (besplatnih - gotovih - tudjih) resenja???
[Ovu poruku je menjao neo01 dana 31.03.2005. u 13:09 GMT+1]
Welcome to the real (binary) world, neo(01)...