Ja ne mogu da nadjem SolidWorks 2005.On je obavezan za CosmosWorks 2005.Mada po onome sto pise na internetu, sluzi za brze i efikasne simulacija.Sigurno je da hardverska zahtevnost zavisi od slozenosti problema.Sto manje stepeni slobode to je vreme proracuna manje

.Cini mi se da je odlican za animirani prikaz simualcije (na pr. animacija rada motora SUS i istovremeni prikaz napona ili deformacija, prilicno efektno).Dok u CosmosM koji je odlican za proracun i postprocesiranje rezultata.Skoro sve vrste analiza.Kontrola pomeranja i opterecenja u cvorovima.Dok kod na pr. CosmosDesignSTAR to nije moguce.Vec imate na pr. ogranicenje kretanja po ivici, po vrsini, delu linje i td.Slicna je situacija sa FEA analizama u CATIA-ji.A ako vam treba da tacno odredjeni cvor ogranicite, ili postavite silu da djeluje u samo jednom cvoru(par njih) necete moci.Licno mislim da za vecinu proracuna moze da posluzi vrlo dobro i CosmosWorks i CosmosDesignStar a ako hocete detaljnije rezultate(za sve vrste analiza) potrebno koristiti CosmosM 2.9 (Geostar).Bar tako ja mislim a mislim da ce se i drugi sloziti?
BIG pozdrav
Verba volant, scripta manent.