Uh oh, vidim li ja to da se ljudi predaju?

Ajde bre, nije linux bauk, samo je potrebno malo truda - i da zaboravite na klasichan windows manipulation
Shto se tiche .run fajlova, kad ih skinete sa neta, morate da ih chmodujete komandom:
Code:
chmod +x imefajla.run
Pokrecete ga sa:
Code:
./imefajla.run
Nishta prostije.
Za manipulaciju .rpm paketima, komanda:
Code:
rpm -Uvh --nodeps imefajla.rpm
Naravno, posle morate da vijate binarni fajl i da ga pokrecete (to je u sluchaju ovih ati drajvera sa njihovog sajta). Fajl se nakon otpakivanja paketa nalazi u /usr/X11R6/bin i zove se
fglrxconfig. Pokrenite ga, dobicete ceo meni za instalaciju ati-jevih grafichkih kartica (koje su podrzhane, to ispishe chim pokrenete setup).
@redfusion:
Ne znam zashto, ali izgleda da nijedni od tih drajvera ne podrzhavaju ati radeon 9550. I ja sam za druga skinuo najnovije drajvere (podrshka za xorg), i jednostavno nije htelo da radi, zakuca pri startovanju KDE-a. Naravno, morash probati sa validnom verzijom xf86 ili xorg-a (u zavisnosti od distribucije koju koristish, precheshljaj README fajlove na diskovima tvoje distribucije, mora da pishe koja je verzija).
E sad, ako vam nishta od ovoga nije pomoglo, onda stvarno ne znam shta da kazhem. U 99% sluchajeva generichki drajveri za kartice rade bez problema, jeste da je refresh rate malo za kopanje ochiju, ali bolje ishta nego nishta (dok ne nadjete prave drajvere). Bekapujte redovno vash xf86 konfiguracioni fajl (ili xorg.conf) pri chachkanju, da ne bi posle bilo "kuku majko, nisam znao".
Ajde pa se bacajte na posao. Nije toliko strashno