Citat:
igor@44: Jesam. Imam dve particije (C: - slobodnih 17.3 GB, D: - slobodnih 34.2 GB). E,sad da li mi moze pomoci nesto ta D: particija ? Inace, na njoj sam cuvao neke stvari (3.74GB).
Ja se stvarno izvinjavam ako te ucim "pogresnu veru"

jer nemam Windows, ali od prilike tvoje stanje razumem ovako: imas jedan tvrdi disk sa dve particije, C i D. Linux bi stavio na D? Onda kreni sa instalacijom i doci ces do pravljenja particija. Ceo disk se tamo zove hda, particija C ce biti verovatno hda1 i particija D ce biti hda2. Pocnes da pravis particije za Linux i kad ti trazi gde da pravis biras hda2 = tvoj D. Tu pravis jednu veliku (/) i jednu malu, (swap) particiju, onda obicno pita za dozvolu da formatira te dve particije i ide dalje sa instalacijom.
AKO IMAS NESTO VAZNO NA C, U WINDOWS-u, ILI NAPRAVI BACKUP, ILI SE NE IGRAJ SA TIM. VRLO LAKO SE MOZE DESITI DA NESTO POGRESIS, SITNICA, ALI MOZES IZGUBITI SADRZAJ C-a.
Napomena: GRUB ima razlicito oznacavanje od uobicajenog oznacavanja pod Linuxom, za njega je hda1, dakle prva particija, oznacena sa nulom. GRUB pocinje oznacavanje od nule, ne od jedinice. Tvoj D bi tamo bio hd0,1 = prvi disk, druga particija.
Na svetu postoje samo 2 OS-a: 1. Mint, 2. svi ostali!