Cibernoid, početnu tačku uzmi za sistem u mirovanju K°, a tačku K°K' = vt uzmi kao konačnu tačku ISR koji se kretao brzinom v. Je su li dva sistema K° i K' ?
Brže od svjetlosti: l
0 = ct
2 + vt
2 = (c+v)t
2
je opet svjetlost:
l0/c = (c+v)t2/c = (1+ v/c)t2 = (1+cosα)t2 = t0.
Sporije od svjetlosti: l
0 = ct
1-vt
1 = (c-v)t
1 je
opet svjetlost:
l0/c = (c-v)t1/c = (1-v/c)t1 = (1-cosα)t1 = t0.
Sve ovo tako lijepo možemo sagledati u prostoru (kugli) poluprečnika
r = ct u kojem posmatramo inercijalno kretanje brzinom v = c/n (za lakše sagledavanje
istina i zabluda A Ajnštajna koristimo i dalje oba konkretna primjera iz moje prethodne poruke za n = 5/3) ,
K°K' = vt. Bez ikakvog filozofiranja ili špekulisanja sa Ajnštajnovim:
imamo:

,
tačno za bilo koji konkretan primjer koji zamislimo (obistinimo, izvedemo),
t = t1 + t2 ,
2ct1 - ct = ct - 2ct2 = vt ,
2ct
0 : 2ct' = 2ct' : ct =

.
Ovo nije filozofija, špekulisanje ili nova teorija , već ukazivanje na Ajnštajnove istine i Ajnštajnove zablude. Sve se da eksperimentalno provjeriti i utvrditi na bilo kojem konkretnom primjeru brzina 0<v<c< , bilo kojeg odnosa
n = c/v, pa i kada je c – brzina svjetlosti u vakumu.
To što fizičari (mudraci) ne uočavaju: aritmetičku (A), geometrijsku (G) i harmonijsku (H) sredinu za 2ct
1 = ct + vt i 2ct
2 = ct – vt , kriva je priča koja se servira uz Ajnštajnove (i Lorencove) formule i koja odvlači pažnju od dublje analize Ajnštajnovih izjava, tvrdnji i njegovih misaonih eksperimenata.
Da li je tebi, Cibernoid, ikad palo na pamet da profesori fizike, pisci i recenzenti srednjoškolskih i univerzitetskih udžbenika fizike, nisu manje od tebe upućeni u ISR, STR i OTR? Zašto podcjenjuješ nihovo znanje i njihovu „interpretaciju“? Ništa nije drugačija od Ajnštajnove interpretacije
dva sistema referencije , dva inercijalna sistema, K° i K'.
Pogledaj moj bilo koji crtež (sliku) i kaži šta sam ja to drugačije prikazao od onog što bi ti prikazao i nacrtao? Ako moje (i ono što piše u udžbenicima) nije dobro nacrtano, daj nacrtaj već jednom nešto i objasni šta to u mojim slikama „nije dobro interpretirano“!!!
Cibernoid – sakriven u anonimnost, pišeš i razmišljaš površno. U bilo kojem realnom i objektivnom eksperimentu mjerimo samo
jedno realno vrijeme, jedan vremenski interval, mjerimo ga
MI, ostalo: računamo, zaključujemo , predpostavljamo, predviđamo i provjeravamo.