Web sajtovi na kojima mozete hostovati vas ASP za dzabe:
Brinkster (www.brinkster.com)
30Mb prostora, MS Access podrska, FSO i CDONTS, bez reklamnih bannera. Mnogo dobra stvar koju pruzaju je 5Mb za ASP.NET testiranje. Sve lepo zvuci ali, naravno, ne ocekujte neku veoma veliku brzinu (koliko para toliko i muzike, a to vazi i za sve ostale).
WebHostMe (www.webhostme.com)
20Mb prostora, MS Access, FP ekstenzije, za FSO i CDONTS ne znam, sa reklamnim bannerima, moguce i preusmeravanje za dzabe ako imate svoj domen.
DomainDLX (www.domaindlx.com)
15Mb, ASP i MS Access podrska ali, Boga mi, i PHP i ColdFusion podrska. Nazalost, reklamni baneri...
FrontUK (www.frontuk.com)
5Mb prostora, bezbroj e-mail adresa, za bannere ne znam, sajt mora da bude personalnog karaktera...bla, bla, zaobidjite ih ako mene pitate...
Ako ste spremni da se "otvorite" za neku svoticu i stavite vas ASP na neki domaci virtuelni server, te usluge pruzaju sledece firme kod nas:
Memodata (www.memodata.co.yu) - najjeftiniji, podrska samo za Access, mislim da je godina oko 100 DEM
AbsolutOK (www.absolutok.net) - malo skuplji, podrska za "sve zivo", kako mi kaze tip koji tamo radi ali rade preko Verat.Net-a pa vi vidite...godina oko 150 DEM cini mi se...
Beotel (www.beotel.yu) - o njima ne znam nista ali znam da hotuju na NT-u
SCNet (www.net.yu) - trebalo bi da su dobri, ali zato su i malo skuplji...mislim da godina izadje nesto preko 300 DEM, u zavisnosti da li vam treba i Access-ova baza, itd.
SezamPro (www.sezampro.net) - po svim komentarima cenim da su najbolji (i najskuplji), imaju pregrst opcija za NT Hosting ali mislim da su okvirne cene tu negde oko 400 DEM godina...
Beocity (www.beocity.com) - hostuje Chillisoft ASP na Linuxu, ali o tome stvarno nista ne znam...
Nisam siguran, ali mislim da kod nas nema ASP hosta koji ce vam dozvoliti upotrebu sopstvenih COM komponenti (ActiveX Dll-ovi koje sami pravite, uglavnom sa VB-om). To mi se ni malo ne svidja...
Ako zelite da napravite sa ASP-om neku zivotinju od sajta, ukljucujuci i MS SQL Server, COM i DCOM, Third Party Components, ogromnim protokom, etc. i podrskom za sve sto vam jos padne na pamet, moj savet je: pravac preko grane sa vasim sajtom.
Toga vec ima puno po netu i glupo bi bilo da vam navodim neke. Evo vam samo jedan host od koga bale polaze na usta:
MaximumASP (www.maximumasp.com) - ako zelite neverovatno velik CIR, kvalitet ko da imate dedicated server, milion komponenti i podrsku za sve sto postoji vezano za ASP, a da pri tome puknete oko 4 soma maraka godisnje minimum....eto vam ga na

A sad, bacite se na ASP.... ipak najbolji server side alat koji za sad postoji

...ako neko ima nekih tehnickih pitanja, pokusacu da odgovorim koliko znam i mogu...