Citat:
sharpshooter: Za razdvanje dvojnika je potrebno da se kopa. Evo, npr. kod mene u zgradi ima "trijes pe šes" stanova, a kad su uvodili telefone, uveli 20 parica. KRETENČINE. Sad, ako žele (a ne žele, "bole" ih jedna stvar, što bi se reklo "sitno im da razmišljaju"), moraju da kopaju još jednom, da bi mogli da uvedu još parica. E sad, ja se pitam, da li je uštada u bakru veća nego cena ponovnog kopanja? Da li je moguće (a izgleda da jeste), da niko u Telekonju Smrdija nije razmišljao jedan korak unapred?
I ne samo to, recimo moja zgrada (kao i 6-7 zgrada u 44.) ima 5 ulaza (po 33-35 stanova) a dolazi samo 1 (jedan) kabl od Telekoma do sredisnjeg ulaza. Odatle se razvlace zice do svakog ulaza ponaosob. Ovo je provereno jer kada sam uvodio tel. licno sam video sve ovo. Mozete proveriti tako sto samo u jednom ulazu ima VELIKI PTT ormar, a u ostalim ulazima malecke PTT kutije!
No, da se ja vratim na ono sta sam hteo da kazem

U tom velikom PTT ormaru video sam POPRILICNO dvojnickih kutija, a jedna od njih je i moja

Pristao bih cak i na PCM jer posedujem i drugi broj koji je direktan.
Sto se kopanja tice, ajde cak i da razumem ako treba da prokopaju do Ledina ili sl., ali 44. blok koji je na 500m od centrale ?!?!?!? Trebali bi da imamo po 5 telefona ako hocemo!!! A ovako - dvojnici ce ostati dvojnici dok ne dodje drugi fiksni operater

a oni direktni ce valjda uskoro preci na digitalnu centralu... Cak i aDSL ne mozemo da dobijemo

Eh, kada bi za koju godinu STVARNO pao monopol.... kako samo to lepo zvuci - cak nestvarno !!!