Nije da bas imam vremena da pravim ovu igricu, ali ajde barem malo da dam doprinos ovome. Mozda ce se i moje ime pojaviti u listi pomagaca
@Exit
Prva stvar koja mi je zapala za oko je da si za bazu stavio full path tako da sam odmah dobrio gresku jer program nije mogao da nadje bazu na datoj lokaciji. Preporuka je da koristis relativni path do baze u odnosu na lokaciju exe programa.
Druga stvar je sto dizajn baze nije bas najbolji.
Uz ovu poruku vam saljem jedan moguci dizajn baze. Kao sto neko rece (mislim da je u pitanju Shadowed), najbolje resenje je da se prvo izabere konacno resenje, zatim 4 resenja koja asociraju na to konacno, a zatim po 4 koja upucuju na medjuresenje.
U mojoj bazi postoje 3 tabele u kojima se nalaze svi moguci tekstovi.
tblResenja - Spisak svih mogucih resenja
tblGrupe - spisak svih medjuresenja
tblStavke - spisak svih mogucih polja
sve tabele su medjusobno povezane tako da u tblGrupe postoji polje IDResenja koje ukazuje na koje se resenje odnosi medjuresenje (grupa). Isti princip je promenjen na tblStavke i tblGrupe. Na ovaj nacin je izbegnuta potreba za parsiranjem iz predhodnog predloga.
Takodje predlazem da za neko resenje postoje vise od 4 moguca medjuresenja i da se ona biraju nasumice, a isti princip je moguce napraviti i za stavke i ostalo.
Moj drugi predlog se odnosi na unos resenja. Malo je nerealno da ce neko apsolutno tacno ukucati resenje jer npr u mojoj bazi resenje je "Stolica", ali takodje moguce da ce neko na napise "Stolice" i sl. Bilo bi lepo ako se pri kucanju resenja dozvoli i unos specijalih karaktera (npr "?") koji bi bio zamena za bilo koje slovo. Naravno potrebno je ograniciti na jedna spec. karakter u resenju ili npr. 5% od ukupne duzine resenja.
Imao sam jos nesto da kazem, ali posle ovolikog kucanja sam zaboravio.
Srecan rad

Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu