Zeleo bih da zatrazim jedan savet vezan za php i mysql. Mozda je pitanje vise MySQL related, ali se radi u PHP-u.
Naime, na sve vise sajtova vidjam sledeci sistem navigacije:
Home > Stranica 1 > Stranica 1.1 > Stranica 1.1.1 > Krajnja Stranica
Ovaj tekst uglavnom stoji na vrhu strane, i korisnik ima mogucnost da klikne na neki od linkova za lako kretanje po sekcijama. Mozete videti primer na: www.b92.net , pa kliknite na neku vest, mada mislim da svi znaju kako ovo izgleda.
Ja sam probao da ovo ubacim u moj sajt, ali se svelo na to da sam rucno unosio taj tekst, podesavao linkove, formatira za svaku stranicu. Pakao je nastao kada sam morao neku stvar da izmenim, pa sam to morao da radim svuda. Zato sam resio da to uradim pomocu PHP-a i MySQL-a.
Nesto sam razmisljao da u bazi drzim spisak stranica i da svaka stranica ima svoj parent_page_id koji bi pokazivao na neku Parent stranicu, zatim bi ta Parent stranica imala svoju Parent stranicu (klasicno stablo) i sve tako do Home:
id parent_page_id title primer:
1 1 Home Home
2 1 Products Home > Products
3 2 Product 1 Home > Products > Product 1
4 3 Screenshots Home > Products > Product 1 > Screenhots
Jos treba dodati URL polje
To lepo fukncionise na papiru, ali ne znam kako to da prikazem na ekranu. Potrebno mi je da nekako dobijem spisak svih parent stranica za odredjenu stranicu pomocu SQL upita i da ih lepo prikazem i formatiram pomocu PHP-a.
Nesto sam mislio da to uradim sa vise MySQL upita, ali mi se cini previse komplikovano. Da li ovo nekako mogu da uradim pomocu jednog SQL upita.
Ako sam izabrao totalno lose resenje, bilo bi super da mi neko kaze kako to moze bolje

Pozdrav i Hvala
[Ovu poruku je menjao bokini dana 05.12.2004. u 17:10 GMT+1]